Mahir Karić, napadač Borca: Bodovi važniji od imena strijelca

Darko Pašagić
Mahir Karić, napadač Borca: Bodovi važniji od imena strijelca

Banjaluka - Napadač Borca Mahir Karić, koji je bio jedan od najboljih u redovima "crveno-plavih" u meču protiv Mladosti (0:1) smatra da treba što prije da zaborave poraz i okrenu se nastavku prvenstva.

Banjalučani su u nedjelju na Gradskom stadionu neočekivano poklekli u duelu sa ekipom iz Doboj Kaknja, a po riječima iskusnog igrača, sve što se dešavalo na ovom susretu ne viđa se baš često na fudbalskim terenima.

- Onakav scenario se neće ponoviti za 20 godina. U drugom minutu primimo gol, u četvrtom ostanemo sa igračem manje na terenu, a u 16. ne iskoristimo penal. To bi teško režirali i najbolji svjetski majstori filma - naglasio je Karić.

Po njegovim riječima, nema puno vremena za analize, jer njegov tim već u subotu na "Grbavici" igra derbi četvrtog kola protiv Željezničara.

- Iz poraza se moraju izvući pouke, a narednom rivalu ne treba trošiti puno riječi. Međutim, ne treba puno da razmišljamo o snazi protivnika, već o našim mogućnostima, koje nisu male. Zato vjerujem da se poslije "Grbavice" možemo vratiti na pozitivan pravac - nastavio je Karić.

Iako je doveden na Gradski stadion da trese mreže, Karića još neće gol, ali bez obzira na to, već je na neki način postao ljubimac navijača.

- Niko ne bi bio srećniji od mene da maler razbijem u duelu sa Željezničarom. Pristao bih i da ne budem strijelac, a da neko drugi postigne gol koji će nam donijeti pobjedu. Siguran sam da ću se uskoro odužiti navijačima, upravi i saigračima, koji su svako na svoj način pokazali da sam došao u veliki klub - dodao je bivši napadač Čelika.

U narednom meču Borac će biti jači za Uroša Mirkovića, koji je odradio crveni karton, zbog kojeg će ovog puta pauzirati Branko Ojdanić. U timu bi trebalo da bude i Nemanja Janičić, koji se vratio normalnom radu poslije povrede zgloba.

Tradicija

U dosadašnja 24 prvenstvena susreta na "Grbavici" Borac je slavio samo dva puta. Željezničar je pobijedio 17 puta, pet mečeva je završeno neriješenim rezultatom. Gol-razlika je ubjedljivo na strani Sarajlija 41:14.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana