Madridsko finale Lige šampiona

B92
Madridsko finale Lige šampiona

Fudbaleri Real Madrida igraće protiv Atletiko Madrida u finalu Lige šampiona i reprizi finala iz 2014. godine.

Ekipa Zinedina Zidana savladala je u revanšu polufinala Mančester siti sa minimalnih 1:0 poslije remija bez golova u Mančesteru i plasirala se u svoje 14. finale u istoriji kluba .

Revanš meč na Bernabeu donio je dominaciju Reala tokom svih 90 minuta, ali domaći igrači i navijači su strepjeli do samog kraja najviše zbog raspoloženog golmana Sitija Džoa Harta.

Jedini gol postigao je Garet Bejl u 20. minuutu uz dosta sreće i odbitak od Fernandinja, a u preostalom dijelu meča Ronaldo, Bejl, Hese i Modrić propustili su nekoliko velikih šansi da prije kraja meča riješe pitanje drugog finaliste.

Ipak, Siti je odigrao izuzetno lošu utakmicu i nije uspio da kazni promašaje domaćina. Tim Manuela Pelegrinija bio je u potpunosti u podređenoj poziciji, a osim prilika Fernandinja, Mangale i Aguera, nije ozbiljnije ugrozio Navasov gol.

Veliko finale je na programu 28. maja na San Siru. Real će pokušati da popravi rekord i osvoji 11. titulu šampiona Evrope, dok se tim Dijega Simeonea, koji je već izbacio Barselonu i Bajern, bori za prvi ’ušati’ trofej u svom trećem finalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana