Мадридско финале Лиге шампиона

Б92
Мадридско финале Лиге шампиона

Фудбалери Реал Мадрида играће против Атлетико Мадрида у финалу Лиге шампиона и репризи финала из 2014. године.

Екипа Зинедина Зидана савладала је у реваншу полуфинала Манчестер сити са минималних 1:0 послије ремија без голова у Манчестеру и пласирала се у своје 14. финале у историји клуба .

Реванш меч на Бернабеу донио је доминацију Реала током свих 90 минута, али домаћи играчи и навијачи су стрепјели до самог краја највише због расположеног голмана Ситија Џоа Харта.

Једини гол постигао је Гарет Бејл у 20. минууту уз доста среће и одбитак од Фернандиња, а у преосталом дијелу меча Роналдо, Бејл, Хесе и Модрић пропустили су неколико великих шанси да прије краја меча ријеше питање другог финалисте.

Ипак, Сити је одиграо изузетно лошу утакмицу и није успио да казни промашаје домаћина. Тим Мануела Пелегринија био је у потпуности у подређеној позицији, а осим прилика Фернандиња, Мангале и Агуера, није озбиљније угрозио Навасов гол.

Велико финале је на програму 28. маја на Сан Сиру. Реал ће покушати да поправи рекорд и освоји 11. титулу шампиона Европе, док се тим Дијега Симеонеа, који је већ избацио Барселону и Бајерн, бори за први ’ушати’ трофеј у свом трећем финалу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана