Lukajić i Džikić najbliži kormilu košarkaške reprezentacije BiH?

Milan Zubović
Lukajić i Džikić najbliži kormilu košarkaške reprezentacije BiH?

Banjaluka - Košarkaški savez BiH započeo je proceduru izbora novih selektora reprezentacija, a posebnu pažnju privlači izbor kormilara seniorskog tima.

Saradnja sa Damirom Mulaomerovićem nije produžena nakon što nije izborio nastup na Evropskom prvenstvu pa je formirana radna grupa koja je predložila neka imena o kojima će se izjasniti Stručni savjet KS BiH i svoje prijedloge uputiti članovima Upravnog odbora. Predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija kazao je nije održana sjednica UO koja je bila zakazana za prošli petak i pomjerena je za iduću srijedu.

- Krenuli smo u proceduru biranja novog selektora i naš prijedlog je da treneri u mlađim kategorijama kao i ženskoj seniorskoj ekipi budu imenovani na četiri ili barem dvije godine. Radna grupa razgovaraće oko imena kandidata koji bi mogli da preuzmu upražnjeno mjesto, ali još uvijek nećemo izlaziti u javnost sa imenima - rekao je Fulurija.

Prema nezvaničnim informacijama postoji nekoliko struja koje bi rado da vide svog čovjeka na kormilu. S jedne strane nalaze se oni koji bi željeli da dovedu nekadašnjeg i sadašnjeg trenera Igokee Željka Lukajića ili Dragana Bajića kao i stratega Partizana Aleksandra Džikića dok s druge strane postoji opcija koja bi na kormilu rado vidjela bivšeg trenera tuzlanske Slobode Senada Muminovića ili aktuelnog kormilara Kaknja Josipa Pandžu. Bajić je već bio kandidat kada je prednost dobio Mulaomerović dok se sa Džikićem razgovaralo prošle godine, ali je on tada bio preskup. Sve ovo, Fulurija je nazvao špekulacijama.

- To su sve medijski napisi i ništa od toga nije realno. Nismo i još uvijek nećemo da izlazimo sa bilo kojim imenom u javnost. Stručni savjet još nije razgovarao sa kandidatima dok se ni upravni odbor nije izjasnio - kazao je Fulurija.

Kup BiH

Još nije određen domaćin završnog turnira Kupa BiH, iako su poznati svi učesnici i za pehar će se boriti Igokea, Mladost, Zrinjski i Bosna.

- Na sjednici u srijedu donijećemo odluku o domaćinu. Imamo prijedlog od prošle godine da završni turnir bude odigran mimo gradova iz kojeg dolaze učesnici i da nijedan tim koji je izborio nastup ne bude domaćin pošto želimo da dodatno popularišemo košarku - rekao Fulurija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana