Luka Jović, fudbaler Ajntrahta, za “Glas Srpske”: Golovi nagrada za sva odricanja

Nikola Lučić
Luka Jović, fudbaler Ajntrahta, za “Glas Srpske”: Golovi nagrada za sva odricanja

Banjaluka - Nakon što je prošle sezone dosta vremena proveo na klupi i imao malu minutažu, fudbaler Ajntrahta Luka Jović ove godine sjajnim igrama polako, ali sigurno učvršćava poziciju u timu te zajedno sa Mijatom Gaćinovićem i Filipom Kostićem čini uspješan srpski trio u timu iz Frankfurta.

Mladi napadač već je postigao tri gola ove sezone, a posebno je oduševio partijom protiv Lacija u Ligi Evrope.

- Nisam se mnogo naigrao prošle sezone, iako sam bio zadovoljan svojim igrama. Konkurencija u napadu je velika, tu su Sebastijan Haler i Ante Rebić, koji je ove sezone propustio nekoliko utakmica zbog povrede. Oni su sjajni igrači, odlični strelci, ali ja ću se boriti za svoje mesto. Sve što sam postigao u karijeri postigao sam napornim radom, a tako ću nadam se i nastaviti - rekao je Jović.

Momak iz Bijeljine prošao je sve kategorije Crvene zvezde, a o tome kakav je put prošao do velike scene govori i činjenica da često spavao u očevom “pasatu” kako se ne bi vraćao u Bijeljinu kada je imao “dupli program” za Zvezdine mlađe kategorije. Iako na “Marakani” nije dobio pravu šansu, zapao je za oko Benfiki, ali je zbog prevelike konkurencije sa “la Luža” pozajmljen Ajntrahtu koji će na kraju sezone imati priliku da otkupi njegov ugovor.

- Atmosfera u timu je zaista fenomenalna i to je razlog naših dobrih igara. Najviše sam naravno s Mijatom i Filipom, a četvrti član je Rebić. Uvek je lakše kada za saigrače imaš zemljake i fudbalere sa ovih prostora. Filip je došao letos, ali je u Nemačkoj već nekoliko godina i vrlo brzo se prilagodio novim saigračima i klubu. Naravno i mi smo tu da mu pomognemo - poručio je Jović.  

Ajntraht je odlično započeo Ligu Evrope u dosta jakoj grupi sa Lacijom i Marseljom, pošto je u prva dva kola ostvario dvije pobjede. S druge strane, u Bundesligi imali su nešto lošiji start pa će biti potrebne dosta bolje partije kako bi ponovili prošlosezonski uspjeh kada su osvojili Kup Njemačke pobjedom protiv Bajerna.

- Svi smo zadovoljni igrama u Evropi, imamo sve uslove da prođemo dalje. Koliko daleko možemo otići zavisi od nas samih. U Bundesligi smo imali malo sporiji početak, ali imamo konkurentan tim za mesta koja vode u Evropu, samo moramo da budemo konstantniji - izjavio je Jović.

Prošle sezone Niko Kovač bio je trener tima iz Frankfurta, a na njegovo mjesto došao je Adi Huter koji više vjeruje srpskom napadaču.

- Imamo vrlo iskren i dobar odnos, mislim da je za igrača najbitnije kada ima podršku trenera. Za sada sve ide u dobrom smeru i verujem da će tako biti i u narednom periodu - poručio je Jović.

On je odigrao i nekoliko minuta na Mundijalu u Rusiji kada je sa klupe ušao protiv Brazila, a nije se našao na novom spisku selektora Mladena Krstajića za utakmice Lige nacija pošto je procijenjeno da je trenutno od veće koristi Goranu Đoroviću u mladoj reprezentaciji.

- Ne volim da pričam o pozivima za seniorsku selekciju. Lepo se osećam u mladoj selekciji, a kada selektor odluči da sam zaslužio šansu u A timu biću spreman. Do tada maksimalno sam posvećen obavezama u U21. Bitno mi je da igram, nije mi bitno gde. Ovde imam podršku svih iz stručnog štaba, svi smo mladi igrači i željni smo truda i rada - naglasio je Jović.

Zavolio Ajntraht

Jović je za klub iz Frankfurta do sada odigrao 35 utakmica i kako kaže ne bi skoro mijenjao sredinu, jer mu se sviđa u gradu na Majni.

- Maksimalno sam posvećen sadašnjem klubu i zaista se lepo osećam noseći ovaj dres. Svi u timu su uvek tu da pomognu i sve je na vrhunskom nivou - rekao je Jović.

Zvezda u srcu

Iako je prije dvije sezone napustio Crvenu zvezdu, priznaje da prati sva dešavanja u ovom timu kao da je još njegov član.

- Zvezda je ostala u mom srcu i ostaće zauvek. Možda su mogli bolje da odigraju poslednju utakmicu, ali nije sramota izgubiti od PSŽ-a u Parizu i ne treba sada da padaju psihički. Svi znamo kakvo je takmičenje Liga šampiona i kakvi timovi igraju tamo. Grupa u kojoj se Zvezda nalazi je najteža moguća jer Liverpul, PSŽ i Napoli mogu ravnopravno da konkurišu za samu završnicu - rekao je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana