Лука Јовић, фудбалер Ајнтрахта, за “Глас Српске”: Голови награда за сва одрицања

Никола Лучић
Лука Јовић, фудбалер Ајнтрахта, за “Глас Српске”: Голови награда за сва одрицања

Бањалука - Након што је прошле сезоне доста времена провео на клупи и имао малу минутажу, фудбалер Ајнтрахта Лука Јовић ове године сјајним играма полако, али сигурно учвршћава позицију у тиму те заједно са Мијатом Гаћиновићем и Филипом Костићем чини успјешан српски трио у тиму из Франкфурта.

Млади нападач већ је постигао три гола ове сезоне, а посебно је одушевио партијом против Лација у Лиги Европе.

- Нисам се много наиграо прошле сезоне, иако сам био задовољан својим играма. Конкуренција у нападу је велика, ту су Себастијан Халер и Анте Ребић, који је ове сезоне пропустио неколико утакмица због повреде. Они су сјајни играчи, одлични стрелци, али ја ћу се борити за своје место. Све што сам постигао у каријери постигао сам напорним радом, а тако ћу надам се и наставити - рекао је Јовић.

Момак из Бијељине прошао је све категорије Црвене звезде, а о томе какав је пут прошао до велике сцене говори и чињеница да често спавао у очевом “пасату” како се не би враћао у Бијељину када је имао “дупли програм” за Звездине млађе категорије. Иако на “Маракани” није добио праву шансу, запао је за око Бенфики, али је због превелике конкуренције са “ла Лужа” позајмљен Ајнтрахту који ће на крају сезоне имати прилику да откупи његов уговор.

- Атмосфера у тиму је заиста феноменална и то је разлог наших добрих игара. Највише сам наравно с Мијатом и Филипом, а четврти члан је Ребић. Увек је лакше када за саиграче имаш земљаке и фудбалере са ових простора. Филип је дошао летос, али је у Немачкој већ неколико година и врло брзо се прилагодио новим саиграчима и клубу. Наравно и ми смо ту да му помогнемо - поручио је Јовић.  

Ајнтрахт је одлично започео Лигу Европе у доста јакој групи са Лацијом и Марсељом, пошто је у прва два кола остварио двије побједе. С друге стране, у Бундеслиги имали су нешто лошији старт па ће бити потребне доста боље партије како би поновили прошлосезонски успјех када су освојили Куп Њемачке побједом против Бајерна.

- Сви смо задовољни играма у Европи, имамо све услове да прођемо даље. Колико далеко можемо отићи зависи од нас самих. У Бундеслиги смо имали мало спорији почетак, али имамо конкурентан тим за места која воде у Европу, само морамо да будемо константнији - изјавио је Јовић.

Прошле сезоне Нико Ковач био је тренер тима из Франкфурта, а на његово мјесто дошао је Ади Хутер који више вјерује српском нападачу.

- Имамо врло искрен и добар однос, мислим да је за играча најбитније када има подршку тренера. За сада све иде у добром смеру и верујем да ће тако бити и у наредном периоду - поручио је Јовић.

Он је одиграо и неколико минута на Мундијалу у Русији када је са клупе ушао против Бразила, а није се нашао на новом списку селектора Младена Крстајића за утакмице Лиге нација пошто је процијењено да је тренутно од веће користи Горану Ђоровићу у младој репрезентацији.

- Не волим да причам о позивима за сениорску селекцију. Лепо се осећам у младој селекцији, а када селектор одлучи да сам заслужио шансу у А тиму бићу спреман. До тада максимално сам посвећен обавезама у У21. Битно ми је да играм, није ми битно где. Овде имам подршку свих из стручног штаба, сви смо млади играчи и жељни смо труда и рада - нагласио је Јовић.

Заволио Ајнтрахт

Јовић је за клуб из Франкфурта до сада одиграо 35 утакмица и како каже не би скоро мијењао средину, јер му се свиђа у граду на Мајни.

- Максимално сам посвећен садашњем клубу и заиста се лепо осећам носећи овај дрес. Сви у тиму су увек ту да помогну и све је на врхунском нивоу - рекао је Јовић.

Звезда у срцу

Иако је прије двије сезоне напустио Црвену звезду, признаје да прати сва дешавања у овом тиму као да је још његов члан.

- Звезда је остала у мом срцу и остаће заувек. Можда су могли боље да одиграју последњу утакмицу, али није срамота изгубити од ПСЖ-а у Паризу и не треба сада да падају психички. Сви знамо какво је такмичење Лига шампиона и какви тимови играју тамо. Група у којој се Звезда налази је најтежа могућа јер Ливерпул, ПСЖ и Наполи могу равноправно да конкуришу за саму завршницу - рекао је Јовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана