Loptica u dvorištu Vogošće

Dušan Repija
Loptica u dvorištu Vogošće

Banjaluka - Derbi za jesenju titulu u Premijer ligi BiH odigraće rukometaši Vogošće i Borca m:tel u subotu od 19 časova.

Uz člana SEHA lige Izviđač, ovo su vjerovatno dvije najkompletnije ekipe u BiH u ovom trenutku, a u međusobnom meču odlučiće koja će ekipa na polovini prvenstva prva proći kroz cilj. Banjalučani su poslije nesigurnog starta nanizali sedam uzastopnih pobjeda, a osma bi bila kruna polusezone i u potpunosti ispunjen cilj trenera Ratka Đurkovića da ekipa raste iz kola u kolo.

- Evidentno je da smo u dobrom momentumu i da igramo sve bolje, ali sa druge strane loptica je u njihovom dvorištu. Neočekivano su završili takmičenje u Evropi, još neočekivanije izgubili od Dervente u prošlom kolu, tako da su sigurno pod pritiskom. Pokušaćemo to iskoristiti, mislim da smo se dobro spremili i ukoliko odigramo kako možemo, nadam se pobjedi - rekao je Đurković.

Nekoliko igrača Borca "vuklo" je sitne povrede i prehlade u prethodnoj sedmici, ali će svi biti u sastavu, dok je mnogo teža situacija u Vogošći. Nosilac igre Tarik Međić gotovo sigurno neće biti u sastavu, dok će Spasoje Pekić igrati samo u slučaju da kola krenu nizbrdo.

- Dočekujemo Borac u teškom trenutku, ali moramo se potruditi da odbranimo prednost. Mislim da smo jesenju titulu zaslužili kada pogledamo cijelu sezonu i da bi je već osigurali da smo pobijedili Pelister u Čelendž kupu. Mnogo nas je koštao taj poraz. Poremetio nas je taj neuspjeh, povrijedio se Međić i ja sam polomio nos, ali ću biti u sastavu i vjerujem dobiti priliku da igram - rekao je Pekić.

Bez obzira na ovakve najave, Đurković se ne zavarava.

- Spremili smo se kao da će igrati u kompletnom sastavu, jer baš kao i mi, imaju igrače koji iz drugog plana mogu da preokrenu meč - zaključio je Đurković.

Šestu pobjedu u nizu i ovjeru bodova protiv Vogošće pokušaće upisati Derventa, koja dočekuje Bosnu.

Parovi

Subota: Vogošća - Borac m:tel (19), Derventa - Bosna (19), Konjuh - Čelik (19). U petak su igrali: Krajina - Maglaj, Prijedor - Krivaja, Sloga - Goražde, Hercegovina - Zrinjski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana