Lončar u ulozi igrača-trenera OKK Borac

Milan Zubović
Lončar u ulozi igrača-trenera OKK Borac

Banjaluka - Novi trener Omladinskog košarkaškog kluba Borac biće član ekipe Srđan Lončar kao zamjena za Bojana Božića, koji je podnio ostavku.

Ovu informaciju prije početka sinošnje sjednice skupštine, koja nije počela do zaključenja ovog broja "Glasa Srpske", potvrdio je član Upravnog odbora Nenad Baroš, a najviše tijelo kluba samo je trebalo da potvrdi imenovanje. Lončar će biti trener-igrač, a pomagaće mu dva asistenta.

- Lončar će predvoditi ekipu do kraja sezone uz pomoć Marka Taušana i Tibora Florijana. Nakon toga angažovaćemo iskusnijeg trenera jer je sada kasno da to radimo - izjavio je Baroš.

Ovaj rasplet situacije uslijedio je nakon što je Božić podnio ostavke na funkcije trenera i direktora kluba pa bi shodno tome trebalo da budu prekinuti višesedmični nesporazumi na relaciji između trenera i predsjednika Upravnog odbora Nenada Ignjatića, s jedne strane, te dijela UO, s druge strane. Za razliku od Božića, Ignjatić je ostao u klubu, vjerovatno do kraja sezone, kada će i on odstupiti. Njih dvojica proteklih dana bila su na udaru dijela UO koji je želio da ih smijeni, ali nije imao potrebnu većinu u skupštini, koja nije održana u nekoliko pokušaja, a sve strane oglašavale su se saopštenjima.

- Podnio sam ostavku na sve funkcije i ne želim ništa da pričam dok ne bude završena sjednica skupštine kluba i onda ću da se oglasim saopštenjem - kratko je izjavio Božić, koji je godinama bio trener omladinskih kategorija.

Inače, Lončar je bio među 13 nezadovoljnih igrača koji su odbili poslušnost Božiću i nisu nastupili na utakmici 20. kola Prve lige Republike Srpske protiv Varde HE, koju su Banjalučani sa četiri prvotimca i pet juniora riješili u svoju korist. Nakon ovog dešavanja, može se očekivati da se igrači, koji su bili u štrajku, vrate treninzima jer su odlazak Božića označili kao glavni uslov za povratak redovnim obavezama.

Idejni tvorac i osnivač

OKK Borac osnovan je septembra 2011. godine i njegov idejni tvorac i osnivač je upravo Božić, a klub je 2012. u takmičenju naslijedio KK Borac, a nakon poraza u posljednjem kolu Lige BiH 2013. godine ispao je u Prvu ligu Srpske, gdje se i sada takmiči. Božić je kratkotrajno bio trener Borac Nektara nakon odlaska Miloša Pejića 2009. godine, dok je potom dugo bio pomoćnik Dragi Karaliću. Brigu o prvom timu preuzeo je 2015. godine pred početak sezone i jedno vrijeme obavljao skoro sve funkcije u klubu koji je bio pred gašenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana