Лончар у улози играча-тренера ОКК Борац

Милан Зубовић
Лончар у улози играча-тренера ОКК Борац

Бањалука - Нови тренер Омладинског кошаркашког клуба Борац биће члан екипе Срђан Лончар као замјена за Бојана Божића, који је поднио оставку.

Ову информацију прије почетка синошње сједнице скупштине, која није почела до закључења овог броја "Гласа Српске", потврдио је члан Управног одбора Ненад Барош, а највише тијело клуба само је требало да потврди именовање. Лончар ће бити тренер-играч, а помагаће му два асистента.

- Лончар ће предводити екипу до краја сезоне уз помоћ Марка Таушана и Тибора Флоријана. Након тога ангажоваћемо искуснијег тренера јер је сада касно да то радимо - изјавио је Барош.

Овај расплет ситуације услиједио је након што је Божић поднио оставке на функције тренера и директора клуба па би сходно томе требало да буду прекинути вишеседмични неспоразуми на релацији између тренера и предсједника Управног одбора Ненада Игњатића, с једне стране, те дијела УО, с друге стране. За разлику од Божића, Игњатић је остао у клубу, вјероватно до краја сезоне, када ће и он одступити. Њих двојица протеклих дана била су на удару дијела УО који је желио да их смијени, али није имао потребну већину у скупштини, која није одржана у неколико покушаја, а све стране оглашавале су се саопштењима.

- Поднио сам оставку на све функције и не желим ништа да причам док не буде завршена сједница скупштине клуба и онда ћу да се огласим саопштењем - кратко је изјавио Божић, који је годинама био тренер омладинских категорија.

Иначе, Лончар је био међу 13 незадовољних играча који су одбили послушност Божићу и нису наступили на утакмици 20. кола Прве лиге Републике Српске против Варде ХЕ, коју су Бањалучани са четири првотимца и пет јуниора ријешили у своју корист. Након овог дешавања, може се очекивати да се играчи, који су били у штрајку, врате тренинзима јер су одлазак Божића означили као главни услов за повратак редовним обавезама.

Идејни творац и оснивач

ОКК Борац основан је септембра 2011. године и његов идејни творац и оснивач је управо Божић, а клуб је 2012. у такмичењу наслиједио КК Борац, а након пораза у посљедњем колу Лиге БиХ 2013. године испао је у Прву лигу Српске, гдје се и сада такмичи. Божић је краткотрајно био тренер Борац Нектара након одласка Милоша Пејића 2009. године, док је потом дуго био помоћник Драги Каралићу. Бригу о првом тиму преузео је 2015. године пред почетак сезоне и једно вријеме обављао скоро све функције у клубу који је био пред гашењем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана