Љубомир Обрадовић, селектор рукометашица Србије за Глас Српске: Одгађање никоме не иде у прилог

Никола Лучић
Љубомир Обрадовић, селектор рукометашица Србије за Глас Српске: Одгађање никоме не иде у прилог

Нант - Иако је планирано да прва утакмица другог круга на Европском првенству за рукометашице у Француској између Србије и Русије буде играна у суботу, организатори су одлучили да меч помјере за недјељу (18 часова) због најављених антивладиних протеста.

Широм земље биће ангажовано око 89.000 полицајаца, у односу на 65 прошлог викенда када је повријеђено 130, а ухапшено више од 400 људи. У разговору за "Глас Српске" селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да помјерање утакмица на великим такмичењима може да избаци екипу из ритма.

- Никако нам не иде у прилог то што морамо да играмо у недјељу. Последњи меч прве фазе одиграли смо још у уторак а то је огромна пауза на великим такмичењима. Тешко је одржати потребну форму и фокус, али шта је ту је. Показали смо да можемо да се носимо са јаким репрезентацијама. Уз добру атмосферу коју имамо покушаћемо да направимо позитиван резултат. Русија има четири бода, јако је озбиљан и искусан противник те један од главних кандидата за медаљу. Биће неизвесно, али даћемо све од себе - рекао је Обрадовић.

Поред Русије, Српкиње ће у другој фази играти против Француске и Црне Горе, а Обрадовић је рекао да ће кључ успјеха бити добра одбрана.

- Ако желимо да направимо неки резултат јасно је да морамо да будемо чврсти позади. Из одбране све креће. Постоји неколико услова које морамо да испунимо уколико желимо да урадимо нешто више. Спречавање противничке контре од великог је значаја. Не смемо себи да дозволимо да улазимо у трку са противницама. Поред Русије имаћемо тежак задатак и против домаћина Француске, која је актуелни првак свијета. Црну Гору добро познајемо, тако да је потребно да одржимо форму након, још једном кажем, паузе која није својствена великим такмичењима - поручио је Обрадовић.

Једини пораз у групној фази Српкиње су доживјеле од Шведске (21:22), а Обрадовић је рекао да остаје жал што због тога његов тим није пренио сва четири бода у другу фазу.

- Првобитно је било планирано да са четири бода одемо у други круг, али десило се шта се десило. Њихов голман је одлично бранио, можда и изнад својих могућности, а ми смо промашили превише зицера. Научили смо доста из тог пораза - закључио је Обрадовић.

Група 1

1. Француска       3        2        0        1        77:69 4

2. Русија     2        2        0        0        50:46 4

3. Србија    2        1        0        1        51:47 2

4. Шведска 3        1        0        2        79:81 2

5. Црна Гора       3        1        0        2        73:77 2

6. Данска    3        1        0        2        78:88 2

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана