Ljubišić ostaje u “crveno-plavom”

Siniša Kotaraš
Ljubišić ostaje u “crveno-plavom”

Banjaluka - Sjajni čuvar mreže, iskusni Bojan Ljubišić (37), produžio je saradnju sa Borac m:telom za još jednu godinu, a popularni Hans ističe da nije pretjerano mnogo razmišljao o tome gdje će nastaviti karijeru.

Tako su Banjalučani u sopstvenim redovima pronašli možda i najveće pojačanje za iduću sezonu jer je Ljubišić prošle sezone bio među najistaknutijim pojedincima, a posebno je zablistao na finalnom turniru Kupa BiH.

- Brzo sam sve dogovorio sa čelnicima Borca i ostalo je još da potpišemo ugovor, ali je meni mnogo važnija riječ. Biću tu još godinu, a da li ću i poslije toga nositi “crveno-plavi” dres, zavisiće najviše od zdravlja - naglasio je Bojan Ljubišić.

Punih pet godina Ljubišić je branio u Izraelu, gdje je ostavio dubok trag, pa je i ovog ljeta dobio ponudu da se tamo ponovo vrati. Mećutim, odlučio je da ipak ostane u “Boriku”.

- Tačno, bilo je nekih kontakata i mogućnosti da se vratim u Izrael, ali sam na kraju prelomio i ostao u Borcu. I nije mi žao, kod kuće sam, sa porodicom, u klubu u kojem sam odrastao i više mi i ne treba - kategoričan je Ljubišić.

Banjalučani su u protekloj sezoni osvojili Kup BiH i stekli pravo nastupa u EHF Čelendž kupu. Za rivala u drugom kolu dobili su predstavnika Azerbejdžana, ekipu Bakija.

- Vjerujem da ćemo bez većih problema izboriti prolazak u narednu rundu takmičenja jer Baki nije rival koji bi nam mogao zaprijetiti. Naravno, neće biti opuštanja, respektujemo ga kao i svakog drugog rivala, ali je razlika u kvalitetu i više nego očigledna. Mnogo ozbiljniji rival će nam biti Vogošća, koja nas čeka u trećem kolu - kaže Ljubišić.

Trener Borca Bojan Unčanin zakazao je početak priprema za ponedjeljak, a Ljubišić jedva čeka prvi trening.

  • Dobro će nam doći malo razgibavanja nakon ove pauze. Još da kompletiramo ekipu pa da krenemo punom parom. Što se tiče sezone ispred nas, znaju se obaveze Borca. U kakvom god sastavu igramo, mi moramo da jurišamo na titulu. Tu će nam, već po običaju, najveći rivali biti Izviđač i Vogošća. Mada, nije isključeno ni da se neko četvrti uključi u borbu za vrh - zaključio je Bojan Ljubišić.

Konkurencija

Ljubišićevi konkurenti za mjesto između stativa su Arman Beširević i Slađan Subotić, o kojima Bojan ima izuzetno mišljenje.

- I jedan i drugi su zaista dobri momci i još bolji golmani! Vrijedno rade i treniraju i imaju sve potrebne kvalitete da bi branili za tim kakav je Borac. Pokazali su svoj potencijal još prošle sezone i sada mogu samo da napreduju - naglasio je Ljubišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana