Љубишић чува снове о дуплој круни

Никола Лучић
Љубишић чува снове о дуплој круни

Бањалука - Да прави голман вриједи пола екипе давно је рекао чувени Абас Арсланагић, а још једном потврдио чувар мреже Борац м:тела Бојан Љубишић, који је у реваншу полуфинала плеј-офа првенства БиХ против Грачанице зауставио чак 22 шута домаћих рукометаша и повео свој тим ка финалу.

Изабраници Дамира Доборца у неколико наврата опасно су угрозили предност од четири гола коју су Бањалучани стекли у првој утакмици, али је популарни Ханс увијек имао одговор и по ко зна који пут зачарао пут ка својој мрежи. Иако су изгубили са 21:19, освајачи Купа БиХ остварили су циљ, а прва утакмица финалне серије против Извиђача очекује их већ сутра у универзитетској дворани кампуса од 19 часова.

- Знали смо да ће Грачаница од првог минута кренути јако и морали смо да имамо одговор. Још послије првог меча рекао сам да су озбиљна екипа, али заслужено смо имали више спортске среће и изборили финале. Иако ми није у пракси да некога посебно издвајам, Владан Ђурђевић је одиграо можда и најбољу утакмицу од када је дошао у клуб. Дао је седам јако важних голова и био наш најбољи појединац - изјавио је Љубишић.

Након прве утакмице финалне серије други меч биће игран 8. јуна у Љубушком, а Љубишић се нада да неће бити потребе за евентуалном трећом утакмицом (12. јун), у којој би Извиђач поново имао предност домаћег терена.

- Већ смо играли у Купу, али они су тада били ван праве форме јер нису имали утакмица по завршетку наступа у СЕХА лиги. Направили смо доста добрих ствари ове сезоне. Међутим, не смијемо сада да се сада зауставимо и даћемо све од себе да освојимо дуплу круну - поручио је Љубишић. 

Нагласио је и да му је жао што сутра неће моћи да играју у  “Борику”, али и да у кампусу очекује велику подршку навијача.

- “Борик” је наша кућа и сигурно хоћемо да сваку утакмицу играмо тамо јер тамо тренирамо и најљепше се осјећамо, али на неке ствари не можемо да утичемо. Ипак, не желимо да тражимо било каква оправдања, на крају крајева у кампусу смо и освојили Куп, тако да вјерујем у нову побједу - закључио је Љубишић.

Тренер Мирко Микић нагласио је да је чврста одбрана била од пресудног значаја у успјешном походу ка самој завршници домаћег првенства.

- Поред сјајног Љубишића на голу, одиграли смо момачку одбрану, која нам је донијела ово финале. Нисмо пали ниједног секунда  - рекао је Микић.  

Сјајна публика у Грачаници

Навијачи Грачанице још једном су показали да је могуће направити паклену атмосферу без вријеђања гостујућих играча, што је потврдио и сам Љубишић.

- Они су стварно велики феномен, увијек нас фино поздраве. Поново су направили паклену, али спортску атмосферу, и било је сјајно играти у таквом амбијенту - рекао је Љубишић. 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана