Љубиша Ристић, тренер одбојкаша Младости: Слабо првенство кочи нас у Европи

Иван Драгичевић
Љубиша Ристић, тренер одбојкаша Младости: Слабо првенство кочи нас у Европи

Бањалука - Одбојкаши брчанске Младости немају конкуренцију у домаћим оквирима и годинама доминантно освајају све трофеје. Пехар освајача Купа Републике Српске одбранили су у Бањалуци, савладавши домаћи Борац са 3:0, по сетовима 25:19, 25:21, 25:23.

Брчаци су неприкосновени владари одбојке у БиХ, превазишли су овдашње ривале и потребни су им јачи изазови како би направили озбиљнији искорак у Европи. Бивши југословенски репрезентативац Љубиша Ристић, који је љетос преузео тренерску палицу, говорио је о проблемима са којима се сусреће.

- Не можемо достићи максимум у нашем првенству, јер није довољно квалитетно. Морамо играти пријатељске утакмице са клубовима из Србије и Хрватске, да бисмо били конкурентни у европским такмичењима. Ове седмице одиграћемо двије утакмице против Радничког из Крагујевца како бисмо ушли у јачи тонус пред двомеч Купа ЦЕВ-а против израелског Хапоела - рекао је Васић.

Његова екипа европску одисеју започела је у квалификацијама за Лигу шампиона, али је словеначки АЦХ Волеј био бољи. Потребна су већа улагања и квалитетнији рад да би Младост стала раме уз раме са озбиљним екипама са Старог континента.

- Одбојка је јефтин спорт, мала средства довољна су за конкурентну екипу. Словенци су двије класе изнад нас, покушавамо да будемо на истом нивоу као тимови из Србије и Хрватске, али они имају јача првенства. Проблем је на вишем нивоу, потребна су улагања, бојим се да ћемо у будућности имати проблем, јер ће се све мањи број младих бавити спортом, зато их морамо анимирати. Словенци 20 година улажу у врхунску одбојку, били су вицешампиони Европе на претпрошлом првенству. Поред новца, потребна је стратегија, рад са младим играчима, што ми немамо - рекао је Ристић, који је на клупи Младости од јуна ове године.

Оптимизам је присутан пред утакмице са Хапоелом, јер је то екипа по мјери Брчака.

- Израелци су на нашем нивоу, с пуним правом идемо да прођемо у наредну фазу - закључио је Ристић.

Борац потребан одбојци

Тренер Младости поздравио је пријатну атмосферу у бањалучком "Борику", гдје се окупило око 500 гледалаца. Направили су добар амбијент, спортски бодрили своје љубимце, али Борац нема квалитет да угрози тим из Брчког.

- Било је уживање играти у оваквој атмосфери. Нисмо били у пуној брзини, можемо још боље. Борцу желим да напредује, јер је потребан одбојци у БиХ - рекао је Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана