Liga za prvaka za Borac nije daleko

Darko Pašagić
Liga za prvaka za Borac nije daleko

Medulin - Poraz u trećoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Medulinu nije zabrinuo prvotimce banjalučkog Borca, koji vjeruju da će u preostala četiri kola Premijer lige obezbijediti plasman u Ligu za prvaka.

Jedan od najvećih optimista u taboru "crveno-plavih" je iskusni Aleksandar Radulović, koji smatra da će zajedno sa saigračima u nastavku sezone biti bolji od dva direktna rivala iz Doboj Kaknja i Bijeljine.

- Ubijeđen sam da možemo biti uspješniji od Mladosti i Radnika. Mnogi smatraju da će ključna biti prva utakmica protiv Bijeljinaca na njihovom terenu, ali ne mislim tako. Naravno bilo bi lijepo da se iz Bijeljine vratimo neporaženi, ali po meni su ključni mečevi protiv Krupe na našem terenu i Slobode u Tuzli, te onaj u posljednjem kolu na kada dočekujemo Zrinjski. Vjerujem da ukoliko u ta četiri kola osvojimo sedam bodova možemo obezbijediti plasman u Ligu za prvaka - naglasio je Radulović.

Pripreme u Medulinu ulaze u završnu fazu, a povratak je planiran za sutra poslijepodne. Prije toga Borac će odigrati utakmicu za treće mjesto na "Arena kupu" protiv Cibalije.

- Šteta što se nismo plasirali u finale, jer smo poslije dvije startne pobjede protiv Hrvatskog Dragovoljca i Slaven Belupa bili u idealnoj prilici da budemo najbolji u grupi, ali smo poraženi od Intera. U toj utakmici skupo smo kažnjeni za dvije neopreznosti i za samo tri minuta smo primili dva pogotka - dodao je Radulović.

Štoper Nemanja Janičić, koji je na početku sezone došao u Borac dobrim igrama jesenas zadobio je povjerenje stručnog štaba sa Igorom Jankovićem na čelu da u nastavku prvenstva nosi kapitensku traku.

- Naravno da mi je drago zbog toga, ali je to je u ovom trenutku najmanje važno. Mnogo važnije je da zaigramo još bolje u nastavku sezone. Ove pripreme su pun pogodak, uslovi u Medulinu su idealni, a rivali su po mjeri. Imamo dosta vremena da sve uočene greške i nepravilnosti u radu otklonimo i da meč protiv Radnika u Bijeljini 17. februara dočekamo potpuno spremni. Bilo bi idealno da se plasiramo u Ligu za prvaka, ali ako ne uspijemo neće biti smak svijeta. Ono što je najvažnije u ovom trenutku da su se pojačanja dobro uklopila, jedino nam nedostaje "rasni" centarfor, ali očekujem da i taj problem Uprava kluba brzo riješi - rekao je Janičić.

Ništa od Joveljića

Iako se posljednjih dana šuškalo da bi pojačanje u napadu Banjalučana mogao da bude igrače Crvene zvezde Dejan Joveljić od toga neće biti ništa.

- Imali smo želju da dovedemo u naše redove mladog Bijeljinca, koji je na spisku Beograđana, međutim, ta opcija je propala. Naime, u Crvenoj zvezdi još ne znaju ko će od napadača do kraja zimskog roka da ode iz Ljutice Bogdana, tako da Joveljić ostaje na "Marakani". Što se tiče transfera Vladana Danilovića još nema ništa, ali sam ubijeđen da će biti realizovan u narednim danima - naglasio je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana