Leotar prva prepreka Igokee

M. Zubović, R. Mijanović
Leotar prva prepreka Igokee

Laktaši - Odbranu šampionske titule u Ligi 6 BiH košarkaši Igokee započeće u subotu na svom terenu u Laktašima protiv Leotara, a meč prvog kola igra se od 19 časova. Trener ekipe iz Aleksandrovca Željko Lukajić preuzima ulogu favorita u ovom meču, ali i u cijelom prvenstvu.

- Zovu nas favoritima i daju nam tu ulogu od koje mi ne bježimo, jer je takva objektivna situacija. Bitno nam je da dobro otvorimo prvenstvo i da krenemo u ispunjenje glavnog cilja ove sezone, a to je odbrana titule. Poznajem Leotar iz meča polufinala Kupa Srpske i bez obzira na to što su doveli Negovanovića i Damjanovića, vjerujem da bi trebalo da dobijemo ovaj susret - rekao je Lukajić.

U njegov tim stigli su bek Miloš Dimić i centar Nikola Maravić.

- Dimić bi više trebao da bude pojačanje za budućnost, dok bi nam Maravić trebalo da bude od koristi na centru gdje smo imali mnogo problema i nismo mogli odraditi kvalitetan trening - dodao je Lukajić.

Leotar je na početku sezone želio da izbori Ligu 6, dok su osvajanjem drugog mjesta na tabeli napravili veliko iznenađenje.

- Nismo u poziciji da prijetimo Igokei i da najavljujemo pobjedu, ali idemo da odigramo najbolje što možemo protiv aktuelnog šampiona. Igokea je igrački sigurno najkvalitetniji tim u Ligi dok se takmičila u jakoj konkurenciji i u prvenstvo ulazi kao favorit. Kapiten Vladimir Aleksić ima problema sa povredom zadnje lože i vidjećemo hoće li putovati na ovaj susret - rekao je trener Trebinjaca Dragoljub Vidačić.

Ostale utakmice

U preostala dva sureta prvog kola Lige 6 BiH u subotu će snage odmjeriti TUZLA: Sloboda - Spras (19), MOSTAR: Zrinjski - Široki (20). Nakon deset kola prve četiri ekipe izboriće polufinale koje se igra na dvije dobijene utakmice, a finale na tri. Šampion će izboriti nastup u Jadranskoj ligi, dok u Ligi 6 ne važi pravilo "zaštićenog godišta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana