Леотар прва препрека Игокее

М. Зубовић, Р. Мијановић
Леотар прва препрека Игокее

Лакташи - Одбрану шампионске титуле у Лиги 6 БиХ кошаркаши Игокее започеће у суботу на свом терену у Лакташима против Леотара, а меч првог кола игра се од 19 часова. Тренер екипе из Александровца Жељко Лукајић преузима улогу фаворита у овом мечу, али и у цијелом првенству.

- Зову нас фаворитима и дају нам ту улогу од које ми не бјежимо, јер је таква објективна ситуација. Битно нам је да добро отворимо првенство и да кренемо у испуњење главног циља ове сезоне, а то је одбрана титуле. Познајем Леотар из меча полуфинала Купа Српске и без обзира на то што су довели Неговановића и Дамјановића, вјерујем да би требало да добијемо овај сусрет - рекао је Лукајић.

У његов тим стигли су бек Милош Димић и центар Никола Маравић.

- Димић би више требао да буде појачање за будућност, док би нам Маравић требало да буде од користи на центру гдје смо имали много проблема и нисмо могли одрадити квалитетан тренинг - додао је Лукајић.

Леотар је на почетку сезоне желио да избори Лигу 6, док су освајањем другог мјеста на табели направили велико изненађење.

- Нисмо у позицији да пријетимо Игокеи и да најављујемо побједу, али идемо да одиграмо најбоље што можемо против актуелног шампиона. Игокеа је играчки сигурно најквалитетнији тим у Лиги док се такмичила у јакој конкуренцији и у првенство улази као фаворит. Капитен Владимир Алексић има проблема са повредом задње ложе и видјећемо хоће ли путовати на овај сусрет - рекао је тренер Требињаца Драгољуб Видачић.

Остале утакмице

У преостала два сурета првог кола Лиге 6 БиХ у суботу ће снаге одмјерити ТУЗЛА: Слобода - Спрас (19), МОСТАР: Зрињски - Широки (20). Након десет кола прве четири екипе избориће полуфинале које се игра на двије добијене утакмице, а финале на три. Шампион ће изборити наступ у Јадранској лиги, док у Лиги 6 не важи правило "заштићеног годишта".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана