Leotar krenuo na krilima mladosti

Čedomil Mucović
Leotar krenuo na krilima mladosti

Trebinje - Prozivkom fudbalera na stadionu "Police" FK Leotar počeo je pripreme za novu sezonu, u kojoj će Trebinjci poslije 12 godina u Premijer ligi BiH igrati u za stepenicu nižem rangu, Prvoj ligi Republike Srpske.

Na stadionu koji je u najsrećnija vremena dočekivao evropske utakmice, za vrijeme prozivke u ponedjeljak naveče bilo je kao u košnici. Bilo je veliko interesovanje medija i nikada brojniji predstavnici rukovodstva, uz 18 fudbalera koji su se od prvog dana stavili na raspolaganje novom šefu stručnog štaba Damjanu Ratkoviću. Prozivci su prisustvovali: golmani Mladen Kukrika, Vasilije Kolak i Miroslav Aničić, te igrači: Srđan Andrić, Dejan Popović, Lazar Zečević, Nemanja Mulina, Irinej Đurić, Mile Pjaca, Bojan Deretić, Milorad Cimirot, Vasilije Vučić, Aleksandar Mumalo, Uroš Tepavčević, Stefan Ćorović, Predrag Šešelj i Novo Milošević.

- Krećemo sa fudbalerima iz Trebinja, odnosno onima koji su završili prošlu sezonu u našim redovima i igračima koji su priključeni iz omladinske škole. Tu su sa nama i povratnici, djeca ovoga kluba: Zečević, Kukrika, Popović i Šešelj, koji će mnogo značiti ovoj ekipi. U ovoj sedmici već očekujem da nam se priključi još četiri, pet igrača, koji će podići kvalitet tima i dati jednu dimenziju više. Cijele pripreme ćemo obaviti u Trebinju. U Leotaru je već navika da se kasni sa pripremama, pa ćemo do početka prvenstva morati naporno da radimo da ne bismo zaostajali za ostalim ekipama. U planu su najmanje tri kontrolne utakmice, a možda i više - rekao je Ratković.

Novi kormilar Trebinjaca se ne boji izazova koji je pred njim. U dosadašnjoj karijeri trenirao je kadete Leotara i bio koordinator omladinske škole, a cijelu igračku karijeru proveo je u Leotaru, sa kojim ima šampionske titule u Republici Srpskoj i BiH.

- Prvoligaško društvo je za nas potpuna nepoznanica, jer se u njega vraćamo poslije 12 godina. Naravno da je rezultat bitan i od toga ne možemo pobjeći. Zna se gdje je naše mjesto. Za mene kao mladog trenera koji je na početku svoje karijere rezultat je veoma bitan, ali i za ove mlade igrače koji su željni dokazivanja. Ne treba da pravimo megalomanske ciljeve, već da u skladu sa pojačanjima koja dođu postavimo realan cilj. Imamo povoljan raspored na početku i lijepu priliku da dobro startujemo - nastavio je Ratković, koji posjeduje UEFA PRO licencu.

U radu će mu pomagati dugogodišnji fudbaler pljevaljskog Rudara, Mornara iz Bara, nikšićke Sutjeske i Leotara Rajko Mičeta. Sa golmanima će raditi legenda Leotara Veso Klimović, a dužnost fizioterapeuta obavljaće takođe bivši fudbaler Leotara Rade Bošković.

Ispred novog rukovodstva igračima i prisutnima su se obratili član UO kluba Simeon Dučić i predsjednik Skupštine Vaso Mijanović.

Stadion

U toku ove sedmice biće pokrenuta akcija uređenja stadiona "Police", koji izgleda dosta zapušteno. Iz rukovodstva pozivaju sve one koji žele da pomognu da se odazovu ovoj akciji.

- Ovaj grad je pokazao da kad je jedinstven može mnogo da napravi. Cilj ove akcije nije samo da očistimo stadion, već da Leotar vratimo Trebinjcima i da Trebinjce vratimo Leotaru, da ovaj klub osjećaju kao svoj i sebe kao dio njega - rekao je član Upravnog odbora Leotara Simeon Dučić.

Novajlije

U odnosu na kraj prošle sezone na prozivci se pojavilo sedam novih imena. Napadač Lazar Zečević će poslije pola godine u Mladosti iz Velike Obarske ponovo zaigrati u matičnom klubu, a golman Mladen Kukrika se vratio iz albanskog superligaša Kastriotija. Tu su još: Dejan Popović (Inđija), Predrag Šešelj (Tekstilac, Derventa), Aleksandar Mumalo (Mladost, Gacko), Nemanja Mulina i Novo Milošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana