Leotar i Sloga čuvaju +3, Borac juri pobjedu

Siniša Kotaraš
Leotar i Sloga čuvaju +3, Borac juri pobjedu

Banjaluka - Revanš mečevi četvrtfinala rukometnog plej-ofa za prvaka BiH igraju se večeras, a sve tri kluba iz Republike Srpske imaju šansu da izbore plasman u polufinale.

Borac m:tel je u prvom meču u Živinicama sa Konjuhom odigrao neriješeno, 24:24, pa se izabranici Mirka Mikića nadaju da će pred svojim navijačima ostvariti pobjedu bilo kojim rezultatom koja bi ih odvela dalje.

- Imamo rezultat koji nam daje realnu nadu da možemo da izborimo plasman u polufinale. Međutim, od toga neće biti ništa ukoliko ne odigramo maksimalno angažovano, borbeno i kvalitetno, čak i bolje nego što smo odigrali u Živinicama. Konjuh ima jak tim, veoma uigran, i nama su ove sezone, u svih pet do sada odigranih utakmica, bili krajnje neugodan rival. U svim segmentima igre su jaki, a posebno su nam probleme pravila oba pivota. Oni u revanšu nemaju šta da izgube i sigurno je da će u utakmicu ući sa dodatnim stimulansom - naglasio je trener Banjalučana Mirko Mikić.

Srđan Mijatović bi trebalo da bude u konkurenciji, dok Dean Šešić ipak neće moći da nastupi. Pod upitnikom je i Milan Dakić koji je u prvom meču doživio nezgodan pad, ali bi trebalo da bude spreman da pomogne timu.

Veliko iznenađenje napravili su rukometaši Leotara koji su savladali prvoplasirani tim na kraju ligaškog dijela Gračanicu. Svakako, Trebinjci su svjesni da će biti veoma teško odbraniti tu prednost, ali ističu i kako se neće predati bez velike borbe.

- Uradili smo ono što smo hteli, upisali smo pobedu. Dokazali smo sami sebi da možemo i protiv najjačih, a sada su sve karte otvorene i sve je moguće. Istina, Gračanica je i dalje favorit, nisu oni slučajno bili najbolji, ali smo rekli da se nećemo unapred predati - kategoričan je trener Leotara Darko Tavrić.

Trijumf u prvoj utakmici je ostvarila i dobojska Sloga koja u Visoko putuje sa tri gola prednosti (31:28).

- Morala je ta pobjeda da bude i izraženija, ali sam ipak zadovoljan. Istina, tri gola nisu nikakva garancija, ali mogu da budu vrlo značajna. Pritisak je na igračima Bosne jer oni moraju da jure pobjedu od bar četiri gola razlike. U svakom slučaju, imamo šansu za polufinale i ukoliko uspijemo, bio bi to zaista veliki uspjeh za ovu ekipu - rekao je strateg Dobojlija Danko Panić.

 

Satnice

Revanš utakmice četvrtfinala plej-ofa igraju se u srijedu, a sastaju se: Bosna (V) - Sloga (D) (18 časova, prva utakmica 28:31), Borac m:tel - Konjuh (19, 24:24), Gračanica - Leotar (19, 24:27), Izviđač - Vogošća (20, 31:27). U slučaju da bude identičan rezultat kao u prvoj utakmici, biće igrani produžeci, a ako ni tada ne bude pobjednika, pristupiće se izvođenju sedmeraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana