Леотар и Слога чувају +3, Борац јури побједу

Синиша Котараш
Леотар и Слога чувају +3, Борац јури побједу

Бањалука - Реванш мечеви четвртфинала рукометног плеј-офа за првака БиХ играју се вечерас, а све три клуба из Републике Српске имају шансу да изборе пласман у полуфинале.

Борац м:тел је у првом мечу у Живиницама са Коњухом одиграо неријешено, 24:24, па се изабраници Мирка Микића надају да ће пред својим навијачима остварити побједу било којим резултатом која би их одвела даље.

- Имамо резултат који нам даје реалну наду да можемо да изборимо пласман у полуфинале. Међутим, од тога неће бити ништа уколико не одиграмо максимално ангажовано, борбено и квалитетно, чак и боље него што смо одиграли у Живиницама. Коњух има јак тим, веома уигран, и нама су ове сезоне, у свих пет до сада одиграних утакмица, били крајње неугодан ривал. У свим сегментима игре су јаки, а посебно су нам проблеме правила оба пивота. Они у реваншу немају шта да изгубе и сигурно је да ће у утакмицу ући са додатним стимулансом - нагласио је тренер Бањалучана Мирко Микић.

Срђан Мијатовић би требало да буде у конкуренцији, док Деан Шешић ипак неће моћи да наступи. Под упитником је и Милан Дакић који је у првом мечу доживио незгодан пад, али би требало да буде спреман да помогне тиму.

Велико изненађење направили су рукометаши Леотара који су савладали првопласирани тим на крају лигашког дијела Грачаницу. Свакако, Требињци су свјесни да ће бити веома тешко одбранити ту предност, али истичу и како се неће предати без велике борбе.

- Урадили смо оно што смо хтели, уписали смо победу. Доказали смо сами себи да можемо и против најјачих, а сада су све карте отворене и све је могуће. Истина, Грачаница је и даље фаворит, нису они случајно били најбољи, али смо рекли да се нећемо унапред предати - категоричан је тренер Леотара Дарко Таврић.

Тријумф у првој утакмици је остварила и добојска Слога која у Високо путује са три гола предности (31:28).

- Морала је та побједа да буде и израженија, али сам ипак задовољан. Истина, три гола нису никаква гаранција, али могу да буду врло значајна. Притисак је на играчима Босне јер они морају да јуре побједу од бар четири гола разлике. У сваком случају, имамо шансу за полуфинале и уколико успијемо, био би то заиста велики успјех за ову екипу - рекао је стратег Добојлија Данко Панић.

 

Сатнице

Реванш утакмице четвртфинала плеј-офа играју се у сриједу, а састају се: Босна (В) - Слога (Д) (18 часова, прва утакмица 28:31), Борац м:тел - Коњух (19, 24:24), Грачаница - Леотар (19, 24:27), Извиђач - Вогошћа (20, 31:27). У случају да буде идентичан резултат као у првој утакмици, биће играни продужеци, а ако ни тада не буде побједника, приступиће се извођењу седмераца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана