Leotar hita ka Premijer ligi

Ratomir Mijanović
Leotar hita ka Premijer ligi

Trebinje - Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske Leotar juče je počeo pripreme za proljećni dio šampionata u kojem će pokušati da sačuva prvo mjesto i poslije samo jedne sezone ponovo izbori nastup u Premijer ligi.

Treneru Damjanu Ratkoviću odazvalo se 25 fudbalera, a od novih lica tu su povratnik Anel Ramić i doskorašnji golman Mladosti iz Gacka Vladimir Marković.

- Ramić je u proteklom periodu igrao za prijedorski Rudar i Mladost iz Velike Obarske. Riječ je o iskusnom vezisti koji će nam biti od značajne pomoći, dok će Marković pojačati konkurenciju među stativama. Pored ovih, planirano je da dovedemo još dva ili tri pojačanja, a s obzirom na to da imamo potpisane sporazume o saradnji sa Crvenom zvezdom i Partizanom, možda neko iz ovih klubova dođe na pozajmicu. Kako sada stoje stvari, ekipu su napustili Nenad Stojanović, Novo Papaz i Miloš Marković - rekao je Ratković.

Kompletne pripreme biće obavljene u Trebinju, a ideja šefa stručnog štaba je da ekipa kroz jake provjere dođe do optimalne forme.

- Prvi meč odigraćemo 31. januara protiv Veleža, a dogovorili smo i utakmicu protiv Sarajeva 21. februara. Pored ovih, odigraćemo još nekoliko mečeva - istakao je Ratković.
Pored dobrih rezultata, uprava kluba i dalje muku muči sa finansijama.

- Osnovni cilj i dalje je konsolidacija kluba. Iz dana u dan susrećemo se sa novim problemima, ali kompletna uprava nastoji da prevaziđe ovu situaciju. Igrači će nam biti u prvom planu i nadam se da ćemo uspjeti proljećnu polusezonu da završimo na najbolji mogući način - rekao je predsjednik skupštine Leotara Vaso Mijanović.

Aćimović

Iako je bilo najavljeno da će talentovani Miloš Aćimović otići u bundesligaški Volfzburg on se pojavio na pripremama Leotara.

- Bio sam u Njemačkoj i zadovoljio sam ukuse ljudi iz Volfzburga. Problem je bio pasoš Evropske unije tako da je za sada sve neizvjesno. Drugi problem je što još nemam 18 godina, ali nadam se najboljem - rekao je Aćimović, za kojeg se interesuje i premijerligaš Sarajevo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana