Latavijus Vilijams, novi košarkaš Igokee, za “Glas Srpske”: Mogu ponovo da se vratim na stari nivo

Milan Zubović
Latavijus Vilijams, novi košarkaš Igokee, za “Glas Srpske”: Mogu ponovo da se vratim na stari nivo

Laktaši - Debi u dresu Igokee Latavijus Vilijams neće pamtiti po lijepom jer je njegov tim poražen od FMP-a u šestom kolu ABA lige.

Dobio je nešto manje od četiri minuta na parketu i za to vrijeme upisao jedan skok bez poena, a trener Nenad Trajković kazao je da još nije upoznao tim pa nije želio da ga koristi previše. Priznao je da nije znao gdje dolazi, ali je igrao protiv jednog sadašnjeg saigrača.

- Stigao sam prije nekoliko dana i sve je lijepo, dobro su me primili pa ne mogu da se žalim. Moram sve da ih upoznam, jer nikoga ne znam, da se sprijateljim s njima i vidim način na koji igraju. Protiv Zubčića sam igrao dok je bio član Nižnjeg Novgoroda. Dobar je igrač, odličan šuter i volim način na koji igra. Ipak, loše smo odigrali utakmicu. Promašili smo mnogo šuteva i nismo ispunili zadatke u odbrani. Dobio sam malu minutažu, nisam dobro igrao i nisam pomogao timu. Nadam se da ćemo biti bolji idućeg vikenda - izjavio je Vilijams za “Glas Srpske”.

Prošle sezone bio je član Valensije, ali nije mnogo igrao jer je bio povrijeđen, tako da sada traži povratak u formu.

- Iza mene je težak period zbog povrede, tokom kojeg sam imao operaciju i sada želim da se vratim na prijašnji nivo i igram kao ranije - rekao je Vilijams.

Najbolje partije pružao je u ruskom Uniksu, dok je nekoliko sezona proveo u Huventudu, Sevilji, Bilbaou i pomenutoj Valensiji.

- Španija ima vrhunsku ligu, a i Rusija ima prilično dobru, te sam tamo igrao sa dosta uspjeha. Generalno gledajući, obje lige su dobre i plan mi je da se jednog dana vratim tamo i zaigram u bilo kojoj od njih - istakao je Vilijams.

Momku koji je rođen u Starkvilu (Misisipi) nije smetala hladnoća u Rusiji, na koju se mnogi Amerikanci žale.

- Nemam nekih posebnih uspomena iz Rusije i sjećam se samo saigrača i uspjeha koji smo ostvarili prve godine kada smo stigli do četvrtfinala i izgubili od CSKA, a druge smo dobro igrali u Evroligi, iako je nekoliko igrača bilo povrijeđeno, ali smo imali dobru atmosferu. Sjećam se zime, ali volim hladnoću, dok sam dosta vremena provodio u zatvorenom, tako da je skoro nisam ni osjetio i ne mogu da se požalim na to. Valensija je bila odlična jer kada sam došao, ona je osvojila prvenstvo. Žao mi je što sam bio povrijeđen tokom većeg dijela pa nisam igrao - zaključio je Vilijams.

Ništa od NBA

Vilijams je bio 48. pik na NBA draftu 2010. godine kada ga je izabrao Majami kao člana Talse seventisiksersa, koja je nastupala u Razvojnoj ligi, ali je odmah proslijeđen Oklahomi i nikad nije zaigrao u NBA ligi. Dva puta bio je proglašen za najspektakularnijeg igrača španske lige (2012. i 2015).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana