Laktaši čekaju buduće zvijezde

Milan Zubović
Laktaši čekaju buduće zvijezde

Laktaši - Najbolji juniori regiona idućeg vikenda okupiće se u Laktašima gdje će se boriti za titulu najbolje ekipe ABA lige.

Tako će Laktaši ponovo biti domaćini Fajnal fora regionalnog takmičenja nakon što su 2013. godine ugostili najbolje seniorske ekipe. Igokea, Mega, Budućnost i Crvena zvezda najviše su pokazali na kvalifikacionom turnirima u Zagrebu i Beogradu, a u prvom polufinalnom susretu koji je na rasporedu u subotu sastaće se Beograđani i Podgoričani od 12.30 časova dok će od 15 sati na parket domaćin završnog turnira kojem će se suprotstaviti ekipa iz Sremske Mitrovice. Poraženi polufinalisti boriće se za treće mjesto u nedjelju od 14.30 dok će od 17 početi finalna utakmica. Ekipe će u Laktaše stići dan prije utakmice i odraditi trening da se upoznaju sa dvoranom, a pošto je ulaz besplatan organizatori očekuju mnogo publike na tribinama.

- Iako je riječ o juniorskom takmičenju spremamo se kao da dolaze seniorski sastavi i nećemo praviti razliku jer u ovim ekipama ima mnogo talentovanih momaka koji će sigurno postati velike zvijezde narednih godina. Vjerujemo da će se sve proteći na visokom nivou i očekujemo veliki broj gledalaca obzirom da smo krenuli sa promocijom Fajnal fora po srednjim školama dok će polaznici škola košarke iz okoline biti naši gosti. Na taj način želimo da dodatno motivišemo svu djecu da se bave ovim sportom. Ujedno, podijelićemo lopte u onim srednjim školama koje pohađaju naši mladi igrači - izjavio je sportski direktor Igokee Pavle Ćorović.

Buduće zvijezde biće pod budnim okom mnogobrojnih skauta iz regiona, ali i Evrope.

- Za nas je to velika stvar što će doći ugledni menadžeri koji će gledati najtalentovanije juniore regiona. Samim tim i naši igrači koji ove sezone fenomenalno igraju biće pod budnim okom agenata tako da će u budućnosti moći da naprave veliki transfer - dodao je Ćorović.

Učinak u kvalifikacijama

Igokea je bila prva na kvalifikacionom turniru u Zagrebu gdje je upisala sve četiri pobjede protiv Budućnosti, Cedevite, Olimpije i Partizana dok su Podgoričani bili drugi u grupi sa po dvije pobjede i poraza. Crvena zvezda je imala maksimalan učinak u Beogradu i savladala je Megu, Cibonu, MZT i Mornar dok je Mega imala tri trijumfa i jedan poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana