Lajonsi izbacili Borac iz Evrope

Danijel Radujković
Lajonsi izbacili Borac iz Evrope

Banjaluka - Grupna faza EHF kupa ostaće samo san za rukometaše Borac m:tela koji ni treći put ove sezone nisu uspjeli da savladaju ekipu OCI Limburg Lajons.

Banjalučani su ovog puta izgubili u revanšu trećeg kola kvalifikacija sa 23:27 u Holandiji i tako završili učešće u evropskim takmičenjima ove sezone. U taboru Borca vjerovali su da mogu nadoknaditi dva gola minusa iz prve utakmice u Banjaluci (29:31), ali doživjeli su novi poraz i očigledno dokazali da nemaju lijek za "lavove" koji su ih ove sezone još dobili i u kvalifikacijama za Ligu šampiona (29:33). Holanđani su ponovo pokazali brz, skandinavski stil rukometa i došli do ubjedljivije pobjede nego u Banjaluci. Trener Borca Boris Dvoršek nakon tog meča dosta je kritikovao pojedine igrače, pokušao je da razdrma ekipu, ali očigledno to nije uspio. OCI je igrao agresivnu odbranu, a Borac nije imao odgovor za to i u većem dijelu meča bio je u rezultatskom zaostatku. Ponovo se vidjelo da još dosta stvari ne štima u ekipi Borca, tako da Dvoršeka čeka težak posao do kraja sezone. Koliko to god čudno zvučalo, očigledno je i holandski rukomet napredovao ispred ovog u BiH, a tri pobjede Lajonsa nad Borcem su dokaz za to.

- Sasvim zaslužena pobjeda holandske ekipe, dok se mi definitivno nismo najbolje snašli ni u ovom meču, posebno na način njihove igre u odbrani. I ovaj put igrali su neku varijantu duboke zone na koju se nismo najbolje snašli. Cijela utakmica prošla je u našem rezultatskom zaostatku. Dosta smo se trošili da ih stignemo, a kada bismo to uradili, nismo uspijevali da prelomimo rezultat u našu korist. Ovo je već treći poraz od ekipe OCI Lajons u ovoj sezoni, pokazali su da su bolji tim i ne preostaje nam ništa drugo nego da im čestitamo na zasluženoj pobjedi i prolazu u grupnu fazu EHF kupa - kazao je pomoćni trener Borca Aleksandar Međedović.

Lijevi bek Banjalučana Davorin Vujović mogao je samo da čestita protivniku na pobjedi.

- Bili su bolji u obje utakmice i želim im sreću u grupnoj fazi. Nismo imali odgovor na njihovu odbranu i na kraju su zasluženo prošli, dok se mi okrećemo obavezama u SEHA ligi i već sutra dočekujemo Tatran Prešov - rekao je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana