Lafajet odlazi iz Igokee, Anđušić ima još jednu šansu

Milan Zubović
Lafajet odlazi iz Igokee, Anđušić ima još jednu šansu

Laktaši - Uprava Igokee raskinuće ugovor s Oliverom Lafajetom narednih dana jer je nezadovoljna njegovim partijama, dok je Danilo Anđušić na tankom ledu i dobiće još jednu priliku da se dokaže.

Iskusni Amerikanac koji je stigao kao veliko pojačanje sredinom novembra nije pokazao ništa od onoga što se od njega očekivalo, pa će već sutra napustiti ekipu i ostalo je samo da budu definisani uslovi raskida ugovora. Debitovao je u osmom kolu ABA lige protiv Olimpije u Laktašima, a na toj i idućoj utakmici protiv Mornara pružio je najbolje partije, dok je u preostalih sedam mečeva bio ispod svog nivoa. Na susretu 16. kola protiv Krke u Novom Mestu, koji je ekipa iz Laktaša dobila sa 71:69, odigrao je nepunih deset minuta i nije se upisao u strijelce. Na devet utakmica prosječno je bilježio osam poena, uz 2,4 skoka i četiri asistencije, mada je imao i po dvije izgubljene lopte, dok su mu procenti šuta bili slabi. Za dva poena imao je 38 odsto, a za tri 31. Ni Anđušić, koji je stigao u paketu s Amerikancem, nije pružio ono što se od njega očekivalo, mada je bio malo bolji od Lafajeta, pa će zato imati još jednu priliku da pokaže upravi da nije bio promašaj. O pitanju ovoga u taboru Igokee i dalje ćute, ali je generalni menadžer Igor Dodik izrazio nezadovoljstvo partijama pojedinih igrača poslije pobjede u Novom Mestu i indirektno najavio odlaske.

- Čestitam treneru, stručnom štabu i igračima na pobjedi! Ovo je bilo mučno gledati. Odnos pojedinih igrača prema dresu koji nose ne zaslužuje da budu u timu više ni dva dana. Iako su bili upozoreni, data im je još jedna šansa, ali njih nije bilo briga. Velika pojačanja i veliki promašaji - napisao je Dodik na svom “Tviter” profilu.

Pomenuta pobjeda nad Krkom veliki je uspjeh Igokee i veliki korak ka opstanku u društvu najboljih ekipa Jadrana. Aleksandrovčani sada imaju dvije pobjede više i bolji međusobni skor od slovenačke ekipe, koju su prikucali na posljednje mjesto. U narednom kolu Igokeu ponovo očekuje gostovanje, ovaj put kod FMP-a i trijumf u Železniku 99,9 odsto donio bi opstanak u ligi. Junak trijumfa bio je Đorđe Milošević, koji je dvadesetak sekundi prije kraja meča ukrao loptu Marku Jošilu i položio u koš za 71:69, dok Jošilo nije pogodio trojku za pobjedu na drugoj strani.

Treći meč zaredom u ekipi zbog povrede nije bilo Latavijusa Vilijamsa, dok Džeret Grant nije ulazio u igru. Sa 16 poena i pet skokova Milošević je bio najbolji kod pobjednika, Sava Lešić dodao je 14 poena i sedam skokova, Dalibor Ilić 11 poena i šest skokova, Filip Adamović sedam poena i pet asistencija. Kod domaćina Jošilo je ubacio 27 poena uz deset skokova, ali je zbog izgubljene lopte i promašene trojke za pobjedu postao tragičar. Rezultati: Zadar - Partizan 92:97, C. zvezda - FMP 79:62, Mega - Mornar 82:80. Budućnost - Cedevita (večeras, 18). Cibona - Olimpija (sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana