Квартет са Градског стадиона напада Лигу за првака

Дарко Пашагић
Квартет са Градског стадиона напада Лигу за првака

Бањалука - У наставку сезоне Фудбалски клуб Борац биће јачи за четворицу играча, а уговоре на годину потписали су Стефан Дујаковић, Махир Карић и Армин Маховић, док ће Данијел Мајкић бити наредних шест мјесеци члан Бањалучана.

Директор спортског сектора и вршилац дужности шефа стручног штаба "црвено-плавих" Игор Јанковић нагласио је да су појачања доведена у циљу да се обезбиједи пласман у Лигу за првака и да би их до краја прелазног рока требало да буде још.

- У првом дијелу сезоне није нам баш најбоље штимало у нападу и зато смо се концентрисали на довођење играча који играју у офанзиви. Њих четворица појачаће конкуренцију за први тима и вјерујем да ћемо са њима бити знатно јачи. У завршној смо фази преговора са још једним бившим играчем Борца Перицом Иветићем, а разговарамо са још неколико фудбалера од којих приоритет имају они у фази напада - рекао је Јанковић.

Он је још једном поновио да ће у првој седмици Нове године бити познат нови шеф стручног штаба Борца.

- За сада се иде у том правцу да останем на кормилу, али видјећемо. Искрено, надам се и ангажману А селекцији БиХ, гдје сам до сада био помоћник бившем селектору Мехмеду Баждаревићу. Видјећемо - додао је Јанковић.

Маховић игра на крилној позицији и дошао је из сарајевског Олимпика.

- Хвала свима који су ми указали повјерење да дођем у велики клуб као што је Борац. Надам се да ћу га оправдати, изборити се за мјесто у стартној постави и са "црвено-плавима" обезбиједити пласман међу шест најбољих у Премијер лиги - рекао је Маховић.

Карић игра офанзивног везног, а на Градски стадион дошао је из премијерлигаша Витеза.

- Коначно се обистинило да заиграм за Борац. Сви смо дошли са истим циљем, а то је да се избори пласман у Лигу за првака - нагласио је Карић.

Мајкић игра задњег везног, а иако живи у Бањалуци никада није играо за Борац у који је стигао из шведског Сандвикена.

- Играо сам у бројним клубовима и сада сам коначно добио шансу да заиграм у "црвено-плавом" дресу. Надам се да ће моје искуство помоћи клубу и да ћемо остварити све зацртане циљеве - изјавио је Мајкић.

Стефан Дујаковић, који је раније носио дрес Борца игра десно крило, а претходни клуб био му је друголигаш Српске Јединство из Жеравице.

- Наравно да ми је драго што сам добио прилику да се вратим у Платонову. Покушаћу да се наметнем стручном штабу и изборим мјесто у стартној постави, али и да помогнем клубу да оствари зацртано, а то је пласман у Лигу за првака - истакао је Дујаковић.

Треба истаћи да је нападач Махир Карић, који је љетос дошао у редове Бањалучана из зеничког Челика на излазним вратима и готово је сигурно да ће у наставку сезоне бранити боје Олимпика.

Припреме

Јанковић је потврдио да ће припреме за други дио сезоне почети 10. јануара.

- Пошто је то сриједа преостале дане до краја седмице искористићемо за три уводна тренинга, тестирања и љекарске прегледе. Другу седмицу настављамо са нормалним радом, а већ 22. јануара селимо за словеначки Копер, гдје ћемо бити до 3. фебруара. За 10. фебруара, седам дана прије наставка првенства заказана је генерална провјера у којој ће нам ривал бити прволигаш ФБиХ Металеге из Јајца - нагласио је Јанковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана