Кутић остаје у кањону Врбаса

Синиша Котараш
Кутић остаје у кањону Врбаса

Златибор - Поуздани чувар мреже Крупе Јован Кутић (24) одлучио је да још једну сезону остане у премијерлигашу из кањона Врбаса, што представља сјајну вијест за новог шефа стручног штаба Бранислава Крунића.

Ово је потврдио директор Крупљана Михајло Бучински који каже како управа клуба чини све што може да оформи тим способан да поново избори мјесто далеко од дна табеле.

- Ријешили смо проблем голмана јер са Кутићем и младим Матејом Марковићем имамо заиста поуздан пар чувара мреже. Наравно, свјесни смо да нам недостају квалитетни фудбалери који играју на позицијама на којима наступају тренутно повријеђени Ајдин Реџић и Миљан Љубеновић. Међутим, њихов опоравак тече и брже него што је очекивано и надам се да ће се они у најскорије вријеме прикључити остатку екипе, тако да нема потребе да гомиламо играче на те двије позиције. То, наравно, не значи да ћемо пропустити прилику да доведемо још неко појачање - тврди Бучински.

Ипак, први оперативац Крупе је свјестан да његов тим тешко може да понови резултате из претходне двије сезоне.

- Не можемо да сакријемо да смо можда мало слабији у односу на тим који смо имали прошле сезоне. Драстично смо подмладили тим, али и даље имамо исте амбиције. Желимо да што прије обезбиједимо опстанак јер је овај нови систем такмичења прилична непознаница за све - додао је Бучински.

Иначе, фудбалери Крупе се већ десетак дана налазе на Златибору гдје одрађују припреме за предстојећу сезону. Стратег Крупљана Бранислав Крунић истиче како је његов тим имао идеалне услове за рад.

- Изузетно сам задовољан условима за рад и урадили смо највећи дио онога што смо и планирали. Додуше, мале сметње смо имали због кише, али су терени на Златибору тако добро припремљени да се то није ни осјетило - нагласио је Крунић.

Крупљани ће у петак имати посљедњи контролни меч на Златибору и то против Младости из Лучана, а након те утакмице, која им је уједно и генералка, враћају се кући.

Идеални противници

Крупљани су на Златибору одиграли и неколико контролних мечева, а Крунић је презадовољан и тим сегментом припрема.

- Имали смо заиста одличне противнике и у сусретима с њима смо морали да пружимо максимум. То нам је дало сјајну могућност да видимо реалну слику оног што смо до сада урадили и лоцирамо оно што нам фали, па да покушамо да то и поправимо до почетка првенства - додао је Крунић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана