Курћубић бар привремено мијења Крунића

Синиша Котараш
Курћубић бар привремено мијења Крунића

Бањалука - Бранислав Крунић није више шеф стручног штаба Крупе, а на клупи премијерлигаша из кањона Тијесно, до проналаска трајног рјешења, сједиће Петар Курћубић.

До овога је дошло након што је Крунић, послије серије лошијих резултата, понудио оставку коју су челници Крупе прихватили.

- Након серије лошијих резултата, из моралних разлога сам предложио управи клуба да се растанемо и послије краћег састанка су то они и прихватили. Покушаћемо да на овај начин пробудимо екипу и, можда, окренемо срећу у нашу корист. Не могу да се пожалим, имао сам добру сарадњу са свима у Крупи на Врбасу, али није ишло, иако смо се сви заједно трудили да радимо најбоље што можемо - потврдио је ову вијест Бранислав Крунић, који је на клупу сјео у јуну.

Што се тиче организације и људи у клубу, некадашњи првотимац и спортски директор Борца прича само у суперлативу.

- Крупа ће ми остати у заиста лијепој успомени. То ми је био први самостални посао у Премијер лиги, стекао сам заиста велико искуство и остаћемо у коректним односима, баш као што смо били и док смо сарађивали. Наравно, желим екипи све најбоље у завршници првог дијела сезоне и вјерујем да су способни да изборе опстанак. Наруку им иде и то што се враћа велики дио повријеђених играча - нагласио је Крунић.

И у клубу истичу да им је жао због растанка са дојучерашњим тренером, али и да је то можда и најбоље рјешење за екипу.

- Разишли смо се заиста пријатељски и крајње коректно, баш као што је и била наша сарадња током ових посљедњих мјесеци. Био је коректан и желимо да му захвалимо за све што је урадио током боравка у клубу. Њега ће, док не пронађемо трајно рјешење, замијенити Петар Курћубић, а остаће и сви остали чланови стручног штаба - истакао је директор Крупе Михајло Бучински. 

Што се тиче планова за наредни период, Крунић је нагласио да има само једну жељу.

- Тренутно ми је најважније да 14. октобра одбраним дипломски рад и добијем УЕФА Про лиценцу. Након тога, желим само да се добро одморим, па да онда видим шта даље. Нисам ништа конкретно планирао, али се надам да ће до прољећног дијела првенства већ нешто испасти. Уосталом, иако сам релативно нов, већ сам научио да је тренерски посао такав да никада не знаш када ћеш почети, а још мање када ћеш престати да радиш - закључио је Крунић.

Деби на клупи Курћубић ће имати већ сутра у осмини финала Купа РС, када премијерлигаш гостује код Рудар Приједора, а први првенствени изазов биће му меч 14. кола Премијер лиге против Радника 21. октобра.

Двије побједе

Крунић је као тренер Крупе у 13 одиграних утакмица у оквиру Премијер лиге остварио двије побједе, пет ремија и доживио шест пораза, уз гол-разлику 17:22. У оквиру Купа БиХ Крупа је елиминисана од Зрињског у осмини финала, и то тек након извођења једанаестераца, док су у Купу Републике Српске изборили пласман у осмину финала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана