Kup RS: Treće finale na nišanu Radnika

Igor Stanišić
Kup RS: Treće finale na nišanu Radnika

Bijeljina - Fudbaleri Radnika pokušaće po treći put zaredom da se plasiraju u finale Kupa Republike Srpske, a potom i osvoje pehar, a prepreka na tom putu im je prvoligaš Rudar Prijedor, kojeg danas od 15 časova dočekuju u prvoj polufinalnoj utakmici.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kome su Bijeljinci na svom terenu imali više sreće i, poslije 0:0 u 90 regularnih minuta, slavili poslije boljeg izvođenja penala.

Kompletan igrački kadar i stručni štab Radnika smatraju da su u ovom trenutku bolji od Prijedorčana, a uz sve to kormilar Slavko Petrović na raspolaganju ima sve fudbalere, jer nema ni povrijeđenih, ni kažnjenih.

- Vjerujem da smo u ovom trenutku kvalitetniji od "zeleno-crnih" i da ćemo u dvije utakmice uspjeti da ih eliminišemo, a potom i odbranimo pehar. Međutim, nijednog rivala, pa ni "rudare" ne treba olako da shvatimo. Ubijeđen sam da će u Bijeljinu doći sa željom da se nadigravaju i da će šansu za nešto više čekati iz kontranapada. Nećemo se osvrtati na njegove namjere, već od prvog trenutka zaigraćemo ofanzivno sa željom da što prije zatresemo protivničku mrežu. U ovakvim dvomečima najvažnije je ne primiti gol na svom terenu i ubijeđen sam da ćemo u tome uspjeti - optimista je fudbaler Radnika Eldin Mašić.

On vjeruje da bi trijumf u današnjem meču još više povećao njegovo samopouzdanje i samopouzdanje saigrača pred važne premijerligaške duele.

- Već u subotu na svom terenu dočekujemo Drinu, koja će, kao i mi, biti umorna od Kup susreta sa Krupom. Očekujem da Zvorničane savladamo i tako još više povećamo šanse za opstanak u bh. eliti - dodao je Mašić.

Utakmicu Radnik - Rudar Prijedor sudiće Dražen Vasiljević iz Doboja sa pomoćnicima Draganom Nišićem (Šamac) i Bojanom Maksimovićem (Modriča). Četvrti arbitar je Velimir Drinić (Modriča), kontrolor Boro Elčić iz Istočnog Sarajeva, a delegat Boško Furtula iz Višegrada.

 

Dosadašnji pobjednici

1994. Kozara (Gradiška)

1995. Borac (Banjaluka)

1996. Borac (Banjaluka)

1997. Sloga (Trn)

1998. Rudar (Ugljevik)

1999. Rudar (Ugljevik)

2000. Kozara (Gradiška)

2001. Kozara (Gradiška)

2002. Leotar (Trebinje)

2003. Jedinstvo (Brčko)

2004. Leotar (Trebinje)

2005. Jedinstvo (Brčko)

2006. Slavija (I. Sarajevo)

2007. Modriča Maksima

2008. Slavija (I. Sarajevo)

2009. Borac (Banjaluka)

2010. Radnik (Bijeljina)

2011. Borac (Banjaluka)

2012. Borac (Banjaluka)

2013. Radnik (Bijeljina)

2014. Radnik (Bijeljina)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana