Kunićevo proljeće iz snova

Darko Pašagić
Kunićevo proljeće iz snova

Banjaluka - Kada se budu pisali godišnji almanasi ostaće zabilježeno u istoriji Fudbalskog kluba Borac da je u sezoni 2017/18. od 22 premijerligaška gola čak 12 postigao Petar Kunić, koji se zbog toga može smatrati najzaslužnijim za opstanak kluba u Premijer ligi.

Posljednja dva postigao je u desetom kolu Lige za opstanak  protiv Slobode i sa njima je Borac stigao do trijumfa od 2:0, ali i pretekao Tuzlake na tabeli, te prvenstvenu trku završio na devetoj poziciji.

- Najvažnije je da se završila ova turbulentna sezona, u kojoj je teško nabrojati sve uspone i padove koje je Borac imao. Kada smo u prva dva kola zabilježili dvije pobjede svi smo pomalo poletjeli i počeli da pričamo o evropskom Borcu. Na brzinu se zaboravilo da smo samo dva mjeseca ranije igrali Prvu ligu RS i vratili se u Premijer ligu. To nam se veoma brzo obilo o glavu, počeli su da se redaju neočekivani rezultati i umjesto borbe za Evropu počela je borba za opstanak. Na sreću, sve je na kraju ispalo, kako treba - rekao je Kunić.

U prvom dijelu sezone, u 18 kola, postigao je samo tri gola, a na proljeće je eksplodirao i u 14 mečeva devet puta zatresao protivničke mreže. Ono što je još fascinantnije je činjenica da je od deset proljećnih golova Borca postigao devet, a onaj deseti djelo je Vladana Danilovića.

- Jednostavno me krenulo, a mogu da kažem da sam uspio i da iskoristim mnogobrojne promašaje mojih saigrača, dok je mene stvarno išlo - nastavio je Kunić.

Iako će 15. jula napuniti tek 25 godina iza ovog mladića rođenog u Drvaru je zanimljiva karijera.

- Profesionalni ugovor sa Borcem sam potpisao u januaru 2010, a na kraju te sezone smo osvojili Kup BiH, naredne smo bili šampioni. U februaru 2013. potpisao sam sa češkom Duklom četvorogodišnji ugovor i iako se nisam naigrao i danas smatram da je to bio pun pogodak. U julu 2014. pozajmljen sam na godinu dana Radniku, da bi u julu 2015. raskinuo ugovor sa Česima i došao u Rudar Prijedor koji je tada bio premijerligaš. Poslije godinu preselio sam se u Novi Pazar, gdje sam raskinuo saradnju poslije samo šest mjeseci zbog neslaganja sa čelnicima kluba, ali i zbog neizmirenih obaveza. Tu je bio kraj selidbama, bar za sada, jer sam se u februaru prošle godine vratio u Borac. Bio je to pun pogodak i u tom drugom dijelu sezone pod dirigentskom palicom Vuleta Trivunovića sam postigao osam golova i vratili smo se u elitu - nastavio je Kunić.

Ugovor sa Borcem mu ističe 30. juna ove godine.

  • Prvo ću dobro da se odmorim, a onda ćemo vidjeti šta dalje. Prioritet mi je odlazak u inostranstvo, ali ću prije toga sjesti sa čelnicima Borca da vidim šta dalje. Uglavnom, kako sada stvari stoje ukoliko ne odem vani najvjerovatnije ću ostati na Gradskom stadionu, jer tu se najbolje osjećam. Očekujem da i ambicije kluba u narednoj sezoni budu veće, ali ne samo na riječima, nego i u djelima, i onda ne bi bilo loše boriti se za sam vrh Premijer lige. Borcu je tamo mjesto, a Banjaluka to zaslužuje - dodao je Kunić.  

Vojvodić se predomislio

Trener Borca Darko Vojvodić je ne tako davno najavio kompletnu rekonstrukciju ekipe, ali je poslije susreta sa Slobodom “spustio loptu na zemlju”.

- Poslije Viteza i u pojedinim momentima protiv GOŠK-a, sam mislio da rekonstrukcija igračkog kadra u Borcu mora biti totalna. Međutim, kada sad pogledam, rekonstrukcija ne mora da bude tako velika. Može se i sa postojećim snagama, jer je ponekad pristup meču važniji od kvaliteta igrača. Ono što smo vidjeli protiv Slobode od Predraga Zekanovića, Dejana Zarića ili Nevena Bunića, s kojima sam bio nezadovoljan, bilo je jako dobro - rekao je Vojvodić.

Liga za opstanak

1. GOŠK    32      13      6        13      32:36 45

2. Mladost 32      11      9        12      42:44 42

3. Borac     32      10      8        14      22:31 38

4. Sloboda 32      9        9        14      31:34 36

5. Čelik     32      8        4        20      30:61 28

6. Vitez      32      3        6        23      15:57 15

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana