Кунићево прољеће из снова

Дарко Пашагић
Кунићево прољеће из снова

Бањалука - Када се буду писали годишњи алманаси остаће забиљежено у историји Фудбалског клуба Борац да је у сезони 2017/18. од 22 премијерлигашка гола чак 12 постигао Петар Кунић, који се због тога може сматрати најзаслужнијим за опстанак клуба у Премијер лиги.

Посљедња два постигао је у десетом колу Лиге за опстанак  против Слободе и са њима је Борац стигао до тријумфа од 2:0, али и претекао Тузлаке на табели, те првенствену трку завршио на деветој позицији.

- Најважније је да се завршила ова турбулентна сезона, у којој је тешко набројати све успоне и падове које је Борац имао. Када смо у прва два кола забиљежили двије побједе сви смо помало полетјели и почели да причамо о европском Борцу. На брзину се заборавило да смо само два мјесеца раније играли Прву лигу РС и вратили се у Премијер лигу. То нам се веома брзо обило о главу, почели су да се редају неочекивани резултати и умјесто борбе за Европу почела је борба за опстанак. На срећу, све је на крају испало, како треба - рекао је Кунић.

У првом дијелу сезоне, у 18 кола, постигао је само три гола, а на прољеће је експлодирао и у 14 мечева девет пута затресао противничке мреже. Оно што је још фасцинантније је чињеница да је од десет прољећних голова Борца постигао девет, а онај десети дјело је Владана Даниловића.

- Једноставно ме кренуло, а могу да кажем да сам успио и да искористим многобројне промашаје мојих саиграча, док је мене стварно ишло - наставио је Кунић.

Иако ће 15. јула напунити тек 25 година иза овог младића рођеног у Дрвару је занимљива каријера.

- Професионални уговор са Борцем сам потписао у јануару 2010, а на крају те сезоне смо освојили Куп БиХ, наредне смо били шампиони. У фебруару 2013. потписао сам са чешком Дуклом четворогодишњи уговор и иако се нисам наиграо и данас сматрам да је то био пун погодак. У јулу 2014. позајмљен сам на годину дана Раднику, да би у јулу 2015. раскинуо уговор са Чесима и дошао у Рудар Приједор који је тада био премијерлигаш. Послије годину преселио сам се у Нови Пазар, гдје сам раскинуо сарадњу послије само шест мјесеци због неслагања са челницима клуба, али и због неизмирених обавеза. Ту је био крај селидбама, бар за сада, јер сам се у фебруару прошле године вратио у Борац. Био је то пун погодак и у том другом дијелу сезоне под диригентском палицом Вулета Тривуновића сам постигао осам голова и вратили смо се у елиту - наставио је Кунић.

Уговор са Борцем му истиче 30. јуна ове године.

  • Прво ћу добро да се одморим, а онда ћемо видјети шта даље. Приоритет ми је одлазак у иностранство, али ћу прије тога сјести са челницима Борца да видим шта даље. Углавном, како сада ствари стоје уколико не одем вани највјероватније ћу остати на Градском стадиону, јер ту се најбоље осјећам. Очекујем да и амбиције клуба у наредној сезони буду веће, али не само на ријечима, него и у дјелима, и онда не би било лоше борити се за сам врх Премијер лиге. Борцу је тамо мјесто, а Бањалука то заслужује - додао је Кунић.  

Војводић се предомислио

Тренер Борца Дарко Војводић је не тако давно најавио комплетну реконструкцију екипе, али је послије сусрета са Слободом “спустио лопту на земљу”.

- Послије Витеза и у појединим моментима против ГОШК-а, сам мислио да реконструкција играчког кадра у Борцу мора бити тотална. Међутим, када сад погледам, реконструкција не мора да буде тако велика. Може се и са постојећим снагама, јер је понекад приступ мечу важнији од квалитета играча. Оно што смо видјели против Слободе од Предрага Зекановића, Дејана Зарића или Невена Бунића, с којима сам био незадовољан, било је јако добро - рекао је Војводић.

Лига за опстанак

1. ГОШК    32      13      6        13      32:36 45

2. Младост 32      11      9        12      42:44 42

3. Борац     32      10      8        14      22:31 38

4. Слобода 32      9        9        14      31:34 36

5. Челик     32      8        4        20      30:61 28

6. Витез      32      3        6        23      15:57 15

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана