Кунић трећи пут сачувао Борац

Дарко Пашагић
Кунић трећи пут сачувао Борац

Бањалука - Фудбалери Борца послије два узастопна пораза, у првенству од Челика и Купу БиХ од Крупе заиграли су нешто боље и у 13. колу Премијер лиге БиХ и савладали ГОШК из Габеле са 1:0.

Већ први напад Бањалучана био је кључан и у њему је постигнут гол одлуке. Петар Кунић је измијенио дупли пас са Гораном Галешићем, потом се ослободио тројице играча ГОШК-а и са неких шест, седам метара рутински савладао немоћног Далибора Козића. У наставку сусрета виђено је још неколико прилика Бањалучана, али резултат се није промијенио.

Откако је дошао Зоран Милинковић на мјесто тренера Борца Бањалучани су постигли само три гола, а сва три су дјело Кунића, који је био стријелац у минималним побједама против Радника, Слободе и сада ГОШК-а.

- Оно што је најважније освојена су три бода. После испадања из Купа БиХ сада нам је остало само првенство и са те тачке гледано овај меч нам је био и те како важан. Уз све то били смо силно ослабљени због картона и повреда, па нам ова победа, на неки начин вреди више од три бода. Момци који су играли, а нису раније имали већу минутажу, носили су дрес Борца са великом жељом и захвалан сам им на томе - рекао је шеф стручног штаба Борца Зоран Милинковић.

Осврнуо се и на повријеђене играче.

- Очекујем да се Предраг Зекановић опорави до наредног меча, док је код Владана Даниловића била у питању лакша повреда, тако да је и у овом мечу заиграо део утакмице. Синиша Дујаковић је изгубљен за мало дужи период и мораће вероватно да иде на операцију, а Александар Радуловић ће због сломљеног прста на нози морати да паузира још најмање две недеље - додао је Милинковић.

Послије сусрета са ГОШК-ом предсједник Борца Бранко Ковачевић обратио се новинарима и прихватио одговорност за не баш тако сјајне односе са медијима.

- Било је ових дана неких неспоразума, некима треба понешто и опростити, свако има право на грешку. Тренер је био нервозан раније, па је реаговао несмотрено, логично сада је био много расположенији, такве ствари су у фудбалу нормалне. Морамо да "појачамо" односе са медијима, да пружимо и побољшамо услове њиховог рада. Прихватамо све приговоре и ту смо да их заједнички рјешавамо - рекао је Ковачевић.

Објаснио је и да је направљена грешка у информисању медија шта ће бити са приходом од улазница из сусрета са ГОШК-ом. Директор маркетинга Борис Удовичић уочи меча је рекао да ће приход од улазница ићи на рачун навијача "лешинара", а у ствари навијачи ће средства од улазница прослиједити удружењу са Космета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана