Kunić pogodio za mirniju pauzu

Darko Pašagić
Kunić pogodio za mirniju pauzu

Banjaluka - Fudbaleri Borca savladali su u desetom kolu Slobodu sa minimalnih 1:0, a ponovo je čovjek odluke bio Petar Kunić, koji je golom već u četvrtom minutu donio tri vrijedna boda Banjalučanima.

Ovaj napadač je "crveno-plavima" donio tri boda i u osmom kolu, kada je u prvom minutu sudijske nadoknade savladao golmana Radnika Mladena Lučića za takođe minimalnu pobjedu od 1:0.

- Naša zamisao je bila da u prvih petnaestak minuta stignemo do prednosti i u tome smo uspjeli. Iskoristio sam odličnu asistenciju Gorana Galešića i pretvorio je u gol. Imali smo u nastavku prvog dijela prilika da povisimo prednost, ali nismo uspjeli. U drugom poluvremenu malo smo se povukli, ali smo, srećom, ostali nekažnjeni. Drago mi je što sam praktično svojim golovima donio dvije pobjede. Međutim, nije bitno ko trese mreže, važno je da se pobjeđuje i očekujem još bolja izdanja u nastavku sezone - rekao je Kunić.

Bila je ovo četvrta prvenstvena utakmica na klupi "crveno-plavih" Zorana Milinkovića i drugi trijumf.

- Jesmo zabilježili pobedu, ali ničim drugim osim bodovima ne mogu da budem zadovoljan. Već je mesec kako samo došao u klub, ali ne vidim nekog pomaka, što znači da je pred nama još puno, puno rada. Sloboda nas je nadigrala u nastavku susreta i uz dosta sreće stigli smo do pobede, koja nam stvarno puno znači - naglasio je Milinković.

Pred premijerligašima su dvije sedmice pauze zbog finiša kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

- Ovo vreme moramo dobro da iskoristimo. Naporno ćemo raditi i verujem da će to doneti rezultate. Za subotu smo planirali kontrolni meč protiv Triglava u Kranju i to će biti jedina utakmica u ovoj pauzi - dodao je Milinković.

Trener Slobode Slavko Petrović bio je nezadovoljan poslije poraza.

- Sami smo krivi za gubitak bodova, jer smo veoma loše ušli u utakmicu i Borac je to znao da kazni. Šteta, bila je ovo prilika da se sa tri boda priključimo ekipama koje se bore za Ligu za prvaka. Međutim, ne predajemo se i verujem u konačan uspeh - istakao je Petrović i dodao da će njegova ekipa od srijede do subote boraviti u etno-selu Stanišići na mini-pripremama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana