Кунић погодио за мирнију паузу

Дарко Пашагић
Кунић погодио за мирнију паузу

Бањалука - Фудбалери Борца савладали су у десетом колу Слободу са минималних 1:0, а поново је човјек одлуке био Петар Кунић, који је голом већ у четвртом минуту донио три вриједна бода Бањалучанима.

Овај нападач је "црвено-плавима" донио три бода и у осмом колу, када је у првом минуту судијске надокнаде савладао голмана Радника Младена Лучића за такође минималну побједу од 1:0.

- Наша замисао је била да у првих петнаестак минута стигнемо до предности и у томе смо успјели. Искористио сам одличну асистенцију Горана Галешића и претворио је у гол. Имали смо у наставку првог дијела прилика да повисимо предност, али нисмо успјели. У другом полувремену мало смо се повукли, али смо, срећом, остали некажњени. Драго ми је што сам практично својим головима донио двије побједе. Међутим, није битно ко тресе мреже, важно је да се побјеђује и очекујем још боља издања у наставку сезоне - рекао је Кунић.

Била је ово четврта првенствена утакмица на клупи "црвено-плавих" Зорана Милинковића и други тријумф.

- Јесмо забиљежили победу, али ничим другим осим бодовима не могу да будем задовољан. Већ је месец како само дошао у клуб, али не видим неког помака, што значи да је пред нама још пуно, пуно рада. Слобода нас је надиграла у наставку сусрета и уз доста среће стигли смо до победе, која нам стварно пуно значи - нагласио је Милинковић.

Пред премијерлигашима су двије седмице паузе због финиша квалификација за Свјетско првенство.

- Ово време морамо добро да искористимо. Напорно ћемо радити и верујем да ће то донети резултате. За суботу смо планирали контролни меч против Триглава у Крању и то ће бити једина утакмица у овој паузи - додао је Милинковић.

Тренер Слободе Славко Петровић био је незадовољан послије пораза.

- Сами смо криви за губитак бодова, јер смо веома лоше ушли у утакмицу и Борац је то знао да казни. Штета, била је ово прилика да се са три бода прикључимо екипама које се боре за Лигу за првака. Међутим, не предајемо се и верујем у коначан успех - истакао је Петровић и додао да ће његова екипа од сриједе до суботе боравити у етно-селу Станишићи на мини-припремама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана