Kukić pogodio za nastavak serije Borca

Darko Pašagić
Kukić pogodio za nastavak serije Borca

Banjaluka - Fudbaleri Borca u prvom kolu Lige za prvaka savladali su Kozaru iz Gradiške sa 3:2, što je bila 11. uzastopna pobjeda Banjalučana u Prvoj ligi Republike Srpske.

Poslije ovog trijumfa prednost "crveno-plavih" se popela na čak 15 bodova i već sada je gotovo izvjesno da će izabranici Vuleta Trivunovića od naredne sezone ponovo biti premijerligaši.

Domaći su u ovom susretu dva puta vodili sa 1:0 i 2:1, ali se uporni Gradiščani nisu predavali. Dva puta su stizali do izjednačenja, a bez boda ostali su u samom finišu susreta, tačnije u 88. minutu, kada je poslije duge akcije "rezervista" Miloš Kukić zatresao mrežu gostiju iz Gradiške i produžio seriju pobjeda svog tima na 11.

- U prvom poluvremenu smo bili mnogo bolji rival, diktirali tempo i na vrijeme došli do vođstva, ali nismo uspjeli da tu bolju igru krunišemo i drugim pogotkom, čime bismo, vjerujem, zaključili cijeli meč. U nastavku smo primili pogodak, ali i uspjeli da se vratimo, i to čak dva puta. Ponovo se pokazalo da imamo velikih problema kada izgubimo loptu na našoj polovini, jer ne znamo da se odbranimo od brzog kontranapada. Na kraju, sve se po nas završilo onako kako treba, u jednoj interesantnoj utakmici smo slavili i, što je za nas najvažnije, osvojili tri boda, ali i produžili seriju pobjeda - naglasio je šef stručnog štaba Borca Vule Trivunović.

Za Banjalučane nema predaha, jer se već sutra igra drugo kolo Lige za prvaka u kojem će od 16.30 časova gostovati kod Podrinja u Janji, koje je pobjedom u Derventi protiv Tekstilca Kort izbilo na drugo mjesto.

- Bićemo oslabljeni zbog neigranja Bojana Puzigaće, koji je zaradio treći žuti karton, ali se poslije odrađene suspenzije vraća Boris Raspudić. Kao i u svakom meču ići ćemo na pobjedu, a u slučaju ove protiv ekipe iz Janje naša bodovna prednost bi još više porasla i još bismo bliže bili konačnom cilju - dodao je Trivunović.

I pored poraza kormilar Kozare Velimir Stojnić nije bio nezadovoljan.

- Pružili smo dobru partiju uprkos porazu. Pokazali smo i Borac i mi da se rad sa mladima isplati, jer je na terenu bilo dosta fudbalera mlađih od 21 godine, što je, po meni, jedini ispravan put za budućnost - rekao je Stojnić.

Liga za prvaka

1. Borac (BL)      23      18      4        1        44:8   58

2. Podrinje         23      13      4        6        35:18 43

3. Rudar P.          23      12      5        6        49:27 41

4. Drina     23      10      6        7        24:21 36

5. Tekstilac K.   23      8        8        7        17:15 32

6. Kozara   23      8        6        9        33:30 30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana