Кукић погодио за наставак серије Борца

Дарко Пашагић
Кукић погодио за наставак серије Борца

Бањалука - Фудбалери Борца у првом колу Лиге за првака савладали су Козару из Градишке са 3:2, што је била 11. узастопна побједа Бањалучана у Првој лиги Републике Српске.

Послије овог тријумфа предност "црвено-плавих" се попела на чак 15 бодова и већ сада је готово извјесно да ће изабраници Вулета Тривуновића од наредне сезоне поново бити премијерлигаши.

Домаћи су у овом сусрету два пута водили са 1:0 и 2:1, али се упорни Градишчани нису предавали. Два пута су стизали до изједначења, а без бода остали су у самом финишу сусрета, тачније у 88. минуту, када је послије дуге акције "резервиста" Милош Кукић затресао мрежу гостију из Градишке и продужио серију побједа свог тима на 11.

- У првом полувремену смо били много бољи ривал, диктирали темпо и на вријеме дошли до вођства, али нисмо успјели да ту бољу игру крунишемо и другим поготком, чиме бисмо, вјерујем, закључили цијели меч. У наставку смо примили погодак, али и успјели да се вратимо, и то чак два пута. Поново се показало да имамо великих проблема када изгубимо лопту на нашој половини, јер не знамо да се одбранимо од брзог контранапада. На крају, све се по нас завршило онако како треба, у једној интересантној утакмици смо славили и, што је за нас најважније, освојили три бода, али и продужили серију побједа - нагласио је шеф стручног штаба Борца Вуле Тривуновић.

За Бањалучане нема предаха, јер се већ сутра игра друго коло Лиге за првака у којем ће од 16.30 часова гостовати код Подриња у Јањи, које је побједом у Дервенти против Текстилца Корт избило на друго мјесто.

- Бићемо ослабљени због неиграња Бојана Пузигаће, који је зарадио трећи жути картон, али се послије одрађене суспензије враћа Борис Распудић. Као и у сваком мечу ићи ћемо на побједу, а у случају ове против екипе из Јање наша бодовна предност би још више порасла и још бисмо ближе били коначном циљу - додао је Тривуновић.

И поред пораза кормилар Козаре Велимир Стојнић није био незадовољан.

- Пружили смо добру партију упркос поразу. Показали смо и Борац и ми да се рад са младима исплати, јер је на терену било доста фудбалера млађих од 21 године, што је, по мени, једини исправан пут за будућност - рекао је Стојнић.

Лига за првака

1. Борац (БЛ)      23      18      4        1        44:8   58

2. Подриње         23      13      4        6        35:18 43

3. Рудар П.          23      12      5        6        49:27 41

4. Дрина     23      10      6        7        24:21 36

5. Текстилац К.   23      8        8        7        17:15 32

6. Козара   23      8        6        9        33:30 30

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана