Krupinih sedam dana kao iz bajke

Dušan Repija
Krupinih sedam dana kao iz bajke

Sarajevo - Fudbaleri Krupe uspjeli su da upišu prvi pobjedu protiv Sarajeva u gostima (3:2) i tako ostali na četvrtom mjestu tabele Premijer lige.

Puni samopouzdanja poslije trijumfa u gradskom derbiju nad Borcem, momci Slobodana Starčevića otputovali su u Sarajevo i uspjeli da urade neočekivano. Odličnom igrom tokom svih 90 minuta nanijeli su domaćim poraz, koji je navijače natjerao da skandiraju: "Uprava, napolje". Sa druge strane, veliko slavlje. Iako u Krupi na Vrbasu niko bar naglas ne razmišlja o izlasku u Evropu, činjenica je da je ovaj tim poslije deset kola mnogo bliži pozicijama koje to garantuju, vrhu nego sredini tabele. Strijelac prvog pogotka protiv Borca Miljan Ljubenović nastavio je sa sjajnim partijama i doveo goste u vođstvo u 27. minutu. Bilo je to sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu. Drugi dio igre donio je dva preokreta. U jeku napada Sarajeva rezervista Nemanja Vidović propustio je odličnu priliku za 2:0 i ubrzo je stigla kazna. Elvis Sarić je izjednačio, a petnaestak minuta kasnije Mersudin Ahmetović donio prednost Sarajevu. Ipak, Krupa je u samo tri minuta postigla dva pogotka. Prvo je Lazar Marjanović izjednačio, a veliku pobjedu donio najbolji akter meča Radosav Aleksić. U finišu meča istakao se i golman Jovan Kutić, koji je onemogućio domaće da stignu bar do boda. Blistao je Starčević od sreće poslije, kako je rekao, najveće pobjede male Krupe u istoriji.

- Imali smo pozitivan rezultat u prvom dijelu, malo smo se povukli na početku drugog, ali smo se izvukli iz rupe. Pobjeda je zaslužena, jer smo Sarajevu dali tri gola - rekao je Starčević.

S obzirom na to da je ekipa poprilično izmorena poslije serije teških utakmica, a mnogo prvotimaca muče povrede, reprezentativna pauza odlično će doći za oporavak i osvježenje, ali i analizu narednih protivnika.

- Čekaju nas tri domaće utakmice, sa Širokim Brijegom, Radnikom i Vitezom, koje će usmjeriti naše ambicije ove sezone. Primarni cilj i dalje je plasman među prvih šest ekipa - spušta Starčević loptu na zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana