Крупиних седам дана као из бајке

Душан Репија
Крупиних седам дана као из бајке

Сарајево - Фудбалери Крупе успјели су да упишу први побједу против Сарајева у гостима (3:2) и тако остали на четвртом мјесту табеле Премијер лиге.

Пуни самопоуздања послије тријумфа у градском дербију над Борцем, момци Слободана Старчевића отпутовали су у Сарајево и успјели да ураде неочекивано. Одличном игром током свих 90 минута нанијели су домаћим пораз, који је навијаче натјерао да скандирају: "Управа, напоље". Са друге стране, велико славље. Иако у Крупи на Врбасу нико бар наглас не размишља о изласку у Европу, чињеница је да је овај тим послије десет кола много ближи позицијама које то гарантују, врху него средини табеле. Стријелац првог поготка против Борца Миљан Љубеновић наставио је са сјајним партијама и довео госте у вођство у 27. минуту. Било је то све вриједно помена у првом полувремену. Други дио игре донио је два преокрета. У јеку напада Сарајева резервиста Немања Видовић пропустио је одличну прилику за 2:0 и убрзо је стигла казна. Елвис Сарић је изједначио, а петнаестак минута касније Мерсудин Ахметовић донио предност Сарајеву. Ипак, Крупа је у само три минута постигла два поготка. Прво је Лазар Марјановић изједначио, а велику побједу донио најбољи актер меча Радосав Алексић. У финишу меча истакао се и голман Јован Кутић, који је онемогућио домаће да стигну бар до бода. Блистао је Старчевић од среће послије, како је рекао, највеће побједе мале Крупе у историји.

- Имали смо позитиван резултат у првом дијелу, мало смо се повукли на почетку другог, али смо се извукли из рупе. Побједа је заслужена, јер смо Сарајеву дали три гола - рекао је Старчевић.

С обзиром на то да је екипа поприлично изморена послије серије тешких утакмица, а много првотимаца муче повреде, репрезентативна пауза одлично ће доћи за опоравак и освјежење, али и анализу наредних противника.

- Чекају нас три домаће утакмице, са Широким Бријегом, Радником и Витезом, које ће усмјерити наше амбиције ове сезоне. Примарни циљ и даље је пласман међу првих шест екипа - спушта Старчевић лопту на земљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана