Krupa za tri minuta matirala Borac

Dušan Repija
Krupa za tri minuta matirala Borac

Krupa na Vrbasu - Fudbaleri Krupe ostvarili su trijumf u prvom ligaškom okršaju sa gradskim rivalom Borcem, a bili su bolji u okviru devetog kola Premijer lige BiH sa 2:0.

Oni su tako došli do veoma bitne pobjede kojom su preskočili "crveno-plave" na tabeli i sada se nalaze u gornjoj polovini. Prvo poluvrijeme nije bilo posebno interesantno, oba tima su imala po jednu dobru priliku, ali u završnici nisu bili koncentrisani Stefan Savić sa jedne, odnosno Mladen Veselinović sa druge strane. U nastavku meča domaći su nešto bolje krenuli, a ključan je bio period od 73. do 75. minuta. Za to vrijeme postigli su dva lijepa gola preko Miljana Ljubenovića i rezerviste Elvira Koljića, čime su došli do velikog trijumfa. Borac je do kraja meča pokušao da dođe bar do počasnog gola, ali su ih u toj namjeri spriječili okvir gola i odbrana Krupe. Trener domaćih Slobodan Starčević nije krio zadovoljstvo nakon završetka meča.

- Samo odigravanje ovakve utakmice je pobjeda Krupe. Rekli smo da ćemo pokušati da igramo, ali u prvih 45 minuta nismo našli rješenje. U drugom dijelu smo ušli odlučnije i hrabrije, pa se to isplatilo. Ovo je velika pobjeda za nas, vratili smo se i Krupa će ponovo biti osvježenje, kao i prošle sezone. Cilj nam je da što prije obezbijedimo opstanak i nadam se da ćemo to ostvariti - istakao je Starčević.

U Borcu su se nadali da mogu do treće uzastopne pobjede u svim takmičenjima, ali nisu stvarali šanse. Imali su veliku podršku navijača, ali ipak su zabilježili četvrti poraz u sezoni, kojih ih sigurno boli više od ostalih.

- Žao mi je zbog poraza i ove velike podrške navijača. U uvodnim minutama nismo iskoristili svoju priliku i ko zna kakav bi ishod bio da je Veselinović tada pogodio. Kasnije je Krupa postigla dva gola, a nama ostaje da žalimo za propuštenim šansama i da mnogo radimo. Na pola puta smo, opstanak je na prvom mestu i bilo bi dobro da ostanemo među šest najboljih. Tek sam počeo raditi sa ekipom, verujem u ulazak među šest. Nisu mi prijali porazi, ali moramo da istrpimo. Doći će i golovi - rekao je trener Borca Zoran Milinković.

Ovo je bio drugi poraz Borca otkako je on na klupi ove ekipe, a oba su bila u gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana