Крупа за три минута матирала Борац

Душан Репија
Крупа за три минута матирала Борац

Крупа на Врбасу - Фудбалери Крупе остварили су тријумф у првом лигашком окршају са градским ривалом Борцем, а били су бољи у оквиру деветог кола Премијер лиге БиХ са 2:0.

Они су тако дошли до веома битне побједе којом су прескочили "црвено-плаве" на табели и сада се налазе у горњој половини. Прво полувријеме није било посебно интересантно, оба тима су имала по једну добру прилику, али у завршници нису били концентрисани Стефан Савић са једне, односно Младен Веселиновић са друге стране. У наставку меча домаћи су нешто боље кренули, а кључан је био период од 73. до 75. минута. За то вријеме постигли су два лијепа гола преко Миљана Љубеновића и резервисте Елвира Кољића, чиме су дошли до великог тријумфа. Борац је до краја меча покушао да дође бар до почасног гола, али су их у тој намјери спријечили оквир гола и одбрана Крупе. Тренер домаћих Слободан Старчевић није крио задовољство након завршетка меча.

- Само одигравање овакве утакмице је побједа Крупе. Рекли смо да ћемо покушати да играмо, али у првих 45 минута нисмо нашли рјешење. У другом дијелу смо ушли одлучније и храбрије, па се то исплатило. Ово је велика побједа за нас, вратили смо се и Крупа ће поново бити освјежење, као и прошле сезоне. Циљ нам је да што прије обезбиједимо опстанак и надам се да ћемо то остварити - истакао је Старчевић.

У Борцу су се надали да могу до треће узастопне побједе у свим такмичењима, али нису стварали шансе. Имали су велику подршку навијача, али ипак су забиљежили четврти пораз у сезони, којих их сигурно боли више од осталих.

- Жао ми је због пораза и ове велике подршке навијача. У уводним минутама нисмо искористили своју прилику и ко зна какав би исход био да је Веселиновић тада погодио. Касније је Крупа постигла два гола, а нама остаје да жалимо за пропуштеним шансама и да много радимо. На пола пута смо, опстанак је на првом месту и било би добро да останемо међу шест најбољих. Тек сам почео радити са екипом, верујем у улазак међу шест. Нису ми пријали порази, али морамо да истрпимо. Доћи ће и голови - рекао је тренер Борца Зоран Милинковић.

Ово је био други пораз Борца откако је он на клупи ове екипе, а оба су била у гостима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана