Krupa u derbiju drugog kola dočekuje Široki Brijeg

Siniša Kotaraš
Krupa u derbiju drugog kola dočekuje Široki Brijeg

Banjaluka - Dobra igra i sigurna pobjeda (3:1) u meču prvog kola Premijer lige nad Čelikom podigla je optimizam u redovima Krupe, koja je i ovog vikenda domaćin.

Ali, u kanjon Vrbasa, na derbi drugog kola, dolazi Široki Brijeg, mnogo kvalitetniji i opasniji protivnik nego što su to bili Zeničani, pa trener domaćih Branislav Krunić upozorava na činjenicu da su gosti ipak favoriti.

- Široki Brijeg je godinama u vrhu bh. fudbala, svake godine su u Evropi i u pitanju je ekipa koja gaji napadački stil igre, sa željom da dominira tokom cijele utakmice. Dakle, očekuje nas kvalitetan rival. koji je u mečevima kvalifikacija za Ligu Evrope protiv slovenačkih Domžala pokazao da ima kvalitetan sastav. Nesrećno su, zbog gola primljenog na svom terenu, ispali, ali nisu razočarali. U svakom slučaju, Širokobriježani imaju ulogu favorita, a ja očekujem kvalitetnu utakmicu - istakao je Krunić.

Oba rivala startovala su u novom prvenstvu pobjedama, Krupa je savladala Čelik, a Široki Brijeg, tek nakon velike borbe, golom sa bijele tačke, debitanta u ligi, ekipu Tuzla sitija.

- To što su oni veoma teško došli do tri startna boda ne znači ništa, Široki Brijeg sigurno i dalje ima ambicije da se bori za sam vrh tabela. A u tom slučaju bodovi sa gostovanja su im neophodni. Sa druge strane, mi imamo lijepu priliku da vidimo da li možemo da se nosimo sa jednim od favorita za osvajanje šampionske titule. Ono što je sigurno, to je da u ovaj meč mi ulazimo mnogo rasterećeniji, što nam otvara mogućnost da odigramo još jedan dobar susret. A što se tiče konačnog rezultata, sve osim našeg poraza bi bio uspjeh - rekao je Krunić.

Kad je u pitanju igrački kadar, radosna vijest za navijače Krupe je da se Ajdin Redžić poslije osam mjeseci vratio u konkurenciju za prvi tim, a sa spiska povrijeđenih je skinut i mladi napadač Zoran Šamara. Obojica su odigrali u srijedu prijateljski meč u Turbetu, a Šamara se čak i upisao u listu strijelaca u pobjedi Krupe nad domaćim Vlašićem od 3:0.

Ostali parovi

U drugom kolu Premijer lige BiH, sastaju se: subota: Tuzla siti - Radnik (17 časova), Zvijezda 09 - Sloboda (17.30), Krupa - Široki Brijeg (17.30), nedjelja: Sarajevo - Mladost (18.30), Zrinjski - GOŠK (20), Čelik - Željezničar (20.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana