Krupa u Premijer ligi?

Milan Zubović
Krupa u Premijer ligi?

Banjaluka - Fudbalski klub Krupa mogao bi iduće sezone da zaigra u Premijer ligi BiH, ukoliko se desi da Borac ili Drina odustanu od takmičenja.

Banjalučani i Zvorničani u velikim su finansijskim problemima i njihov nastup je pod velikim znakom pitanja. Klub iz Banjaluke dobio je uslovnu licencu za nastup u elitnom takmičenju, ali ima obavezu da do 15. jula uplati 140.000 maraka. Ekipa iz Zvornika dobila je licencu, ali još nije sklopila tim i navodno su blizu odustajanja od takmičenja, a na sve to klub je bez uprave, koja je prije nekoliko dana podnijela ostavku. Shodno pravilniku eventualno prazno mjesto popunila bi ekipa iz Republike Srpske, a konačnu odluku donio bi Izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH pod čijom nadležnošću je Premijer liga. Navodno, mjesto bi prvo bilo ponuđeno ekipi Mladosti iz Velike Obarske, koja je takmičenje prošle sezone završila na pretposljednjoj poziciji i u slučaju da oni odbiju ponudu, on­a bi bila upućena ekipi Krupe, koja je kao drugoplasirana završila takmičenje u Prvoj ligi Srpske.

- Ovih dana vodi se polemika hoće li Krupa odustati od takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske, ali to se neće desiti. Riješićemo problem omladinskih kategorija sa Borcem i sklopićemo tim koji će popuniti igrači koji ne prođu probu u Borcu. Postoji i mogućnost da zaigramo u Premijer ligi BiH ukoliko se klub fuzioniše sa Borcem. Ako Drina odustane od takmičenja, liga će  biti popunjena jednim klubom iz Republike Srpske i vjerujem da bismo mi dobili prednost ispred Mladosti iz Velike Obarske - izjavio je predsjednik Krupe Dragomir Ilić.

On je najavio mogućnost fuzionisanja Krupe sa Borcem na čijem se čelu nalazi njegov brat Draško.

- Kad bi se desila fuzija žrtvovali bismo se i krenuli iz četvrtog ranga takmičenja - dodao je Ilić.

Debitantsku sezonu u prvoligaškom karavanu Republike Srpske Krupa je završila na trećem mjestu tabele, da bi napredovala za jednu poziciju nakon što su Rudar Prijedor i Leotar kažnjeni oduzimanjem bodova zbog namještanja rezultata utakmica u posljednjem, 26. kolu lige. Početak priprema zakazan je za ponedjeljak.

Problemi u Drini

Drina je jedina ekipa iz Republike Srpske koja nije započela pripreme za iduću sezonu, a takmiči se u Premijer ligi BiH. Pomoćni trener trebalo bi danas da obavi prozivku igrača koji žive u Zvorniku i nastupaju za taj klub, dok bi navodno u subotu trebalo da stigne sponzor koji će u klub dovesti pet pojačanja iz Srbije. Ujedno, nije obavljen razgovor sa dosadašnjim trenerom Srđanom Bajićem u vezi sa produžetkom saradnje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana