Krupa pobjedom želi finale

Darko Pašagić
Krupa pobjedom želi finale

Banjaluka - Fudbaleri Krupe, pobjedom u prvom susretu polufinala Kupa BiH na gostovanju kod Zvijezde 09 od 4:0, praktično su osigurali plasman u završnicu, ali žele da i u današnjem revanš meču zabilježe trijumf.

Za utakmicu, koja će biti igrana na stadionu u Krupi na Vrbasu danas od 16.30 časova, kormilar premijerligaša iz kanjona Tijesno Slobodan Starčević ne može da računa na Gorana Galešića, koji je ove sezone u Kupu već nosio dres Borca, te na povrijeđene Miljana Ljubenovića i Slobodana Milanovića.

- Ljubenović se poslije meča sa Zrinjskim požalio na bol u zglobu i ne želimo ništa da rizikujemo jer će nam ovaj igrač biti i te kako potreban za nastavak sezone. Imamo ogromnu prednost iz prvog susreta, tako da je putnik za završnicu praktično poznat, ali želimo da se pobjedom odužimo svima onima koji su uz nas. Naravno, ne smijemo potcijeniti rivala koji je dosadašnjim igrama ove sezone pokazao da izrasta u veliki klub, koji bi nam naredne sezone mogao praviti društvo među premijerligašima - naglasio je Starčević.

Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Miodrag Pantelić je svjestan da su eventualne šanse za plasman u finale prokockane u prvom susretu, kada su ubjedljivo poraženi na svom terenu.

- U prvom susretu nismo bili toliko loši, ali je Krupa svaku našu grešku znalački kaznila. Pokušaćemo da se iskupimo za visok poraz jer je bilo neprijatno izgubiti kod kuće. Želimo da ostavimo mnogo bolji utisak, a videćemo da li ćemo odmarati neke igrače. Nama je svakako prvenstvo prioritet, ali to ne znači da ćemo se predati bez borbe - istakao je Pantelić.

Drugi par

U drugom polufinalnom okršaju od 18 časova na stadionu "Tušanj" u Tuzli sastaće se Sloboda i Željezničar, koji su u prvom susretu odigranom na "Grbavici" odigrali neriješeno, 0:0. Finalni susreti Kupa BiH za sezonu 2017/18. biće odigrani 2. i 9. maja, a domaćin prvog okršaja biće određen žrijebom, koji će biti održan sutra u 12 časova u Fudbalskom savezu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana