Крупа побједом жели финале

Дарко Пашагић
Крупа побједом жели финале

Бањалука - Фудбалери Крупе, побједом у првом сусрету полуфинала Купа БиХ на гостовању код Звијезде 09 од 4:0, практично су осигурали пласман у завршницу, али желе да и у данашњем реванш мечу забиљеже тријумф.

За утакмицу, која ће бити играна на стадиону у Крупи на Врбасу данас од 16.30 часова, кормилар премијерлигаша из кањона Тијесно Слободан Старчевић не може да рачуна на Горана Галешића, који је ове сезоне у Купу већ носио дрес Борца, те на повријеђене Миљана Љубеновића и Слободана Милановића.

- Љубеновић се послије меча са Зрињским пожалио на бол у зглобу и не желимо ништа да ризикујемо јер ће нам овај играч бити и те како потребан за наставак сезоне. Имамо огромну предност из првог сусрета, тако да је путник за завршницу практично познат, али желимо да се побједом одужимо свима онима који су уз нас. Наравно, не смијемо потцијенити ривала који је досадашњим играма ове сезоне показао да израста у велики клуб, који би нам наредне сезоне могао правити друштво међу премијерлигашима - нагласио је Старчевић.

Шеф стручног штаба Звијезде 09 Миодраг Пантелић је свјестан да су евентуалне шансе за пласман у финале прокоцкане у првом сусрету, када су убједљиво поражени на свом терену.

- У првом сусрету нисмо били толико лоши, али је Крупа сваку нашу грешку зналачки казнила. Покушаћемо да се искупимо за висок пораз јер је било непријатно изгубити код куће. Желимо да оставимо много бољи утисак, а видећемо да ли ћемо одмарати неке играче. Нама је свакако првенство приоритет, али то не значи да ћемо се предати без борбе - истакао је Пантелић.

Други пар

У другом полуфиналном окршају од 18 часова на стадиону "Тушањ" у Тузли састаће се Слобода и Жељезничар, који су у првом сусрету одиграном на "Грбавици" одиграли неријешено, 0:0. Финални сусрети Купа БиХ за сезону 2017/18. биће одиграни 2. и 9. маја, а домаћин првог окршаја биће одређен жријебом, који ће бити одржан сутра у 12 часова у Фудбалском савезу БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана