Krupa piše istoriju

Dušan Repija
Krupa piše istoriju

Banjaluka - Nedjelja će biti fudbalski praznik u Krupi na Vrbasu, jer klub iz ovog mjesta debituje u Premijer ligi BiH, a rival koji će takođe biti upisan u klupske almanahe je Mladost iz Doboj Kaknja (17.30 časova).

Prije četiri ili pet godina niko nije mogao da pretpostavi da će Krupa dogurati do elite. Međutim, zahvaljujući ambicioznom rukovodstvu na čelu sa predsjednikom Draškom Ilićem, ovaj klub je iz sezone u sezonu napredovao kroz lige i konačno došao do najvišeg razreda. Protivnik u prvom kolu nove sezone je ekipa koja svakako ne spada u krug favorita za visok plasman, ali koja je u svojoj debitantskoj sezoni pokazala ozbiljnost i odličnu organizovanost. Ipak, strateg Krupe Slobodan Starčević vjeruje u svoje momke i nada se da će igrači obradovati sigurno brojnu publiku. Uostalom, ovaj kolektiv ne zna za neuspjeh na 39 utakmica zaredom, računajući sve mečeve.

- Svako putovanje počinje prvim korakom, a on je za nas ekipa Mladosti. Ne znamo za poraz još od oktobra prošle godine, neki to gledaju kao otežavajuću okolnost, ali ja ne. Vidim da gosti najavljuju ofanzivu, ali smo spremni na sve. Odlično smo se spremili, doveli smo nekoliko iskusnih igrača koji imaju mnogo ovakvih utakmica u nogama i nadam se pobjedi - rekao je Starčević.

Jedan od junaka prošlogodišnjeg pohoda ovog kluba na titulu u Prvoj ligi RS golman Mladen Ilić takođe je pun optimizma.

- Spremni smo za sve izazove u novoj sezoni i vjerujem da ćemo se radovati već poslije prvog meča. Atmosfera je zaista odlična, a mi mlađi zahvalnost dugujemo iskusnijim igračima koji nas podržavaju i konstantno savjetuju šta i kako trebamo da radimo - rekao je Ilić.

U odnosu na prošlu sezonu novi fudbaleri Krupe su Radosav Aleksić, Denis Čomor, Irfan Jašarević, Ajdin Redžić, Zoran Milutinović, Enis Sadiković, Zoran Marušić i Ozren Perić, dok su ekipu naputili Stefan Stojanov, Andreja Dojčinović i Nemanja Marković. Ipak, postoji mogućnost da do kraja prelaznog roka stigne još neko, pa bi Krupa bila još bliže cilju - plasmanu među prvih šest ekipa.

- Svi se slažemo da su Zrinjski, Široki Brijeg, Željezničar, Sarajevo i Sloboda ispred ostalih klubova. Nas sedam boriće se za tu šestu poziciju, ali je nama prevashodni cilj opstanak. Ukoliko izborimo plasman u Ligu za šampiona to će biti bonus i dobra prilika da dodatno napredujemo bez rezultatskog opterećenja - rekao je Starčević.

Ljeto je u Krupi na Vrbasu bilo više nego radno. Čelnici kluba uložili su ogromne napore kako bi stadion ispunio stroge premijerligaške kriterijume, ali su uspjeli u svojoj namjeri.

- Uložili smo oko milion i po maraka za izgradnju južne tribine i pratećih objekat na stadionu, pa s pravom možemo da se pohvalimo da imamo jedan od najsređenijih stadiona. Ne planiramo da se zaustavimo, jer želimo da napravimo i sjevernu tribinu kao i još dva velika, te jedan manji teren. Do kraja godine ćemo početi izgradnju terena sa vještačkom podlogom u krugu kasarne "Kozara", na kojem će trenirati mlađe kategorije sa područja grada Banjaluke - naglasio je Draško Ilić.

Stižu emisari Mančester sitija

Pored toga što se očekuje veliki broj gledalaca, dolazak na debi Krupe u Premijer ligu najavili su emisari, ni manje ni više nego Mančester sitija.

- Ne želimo da zvučimo prepotentno, ali zaista su najavili dolaza. Na adresu našeg kluba došlo je obavještenje iz jednog od najbogatijih klubova svijeta i biće nam čast da ih ugostimo. Imamo informaciju da već duže vrijeme prate neke naše igre - rekao je Draško Ilić.

Derbi na "Grbavici"

Već na otvaranju nove sezone Premijer lige snage će odmjeriti gradski rivali Željezničar i Sarajevo (subota, 20.30 časova). Biće to njihov 108. duel. Ostali parovi, subota: Čelik - Metalege (17), Sloboda - Olimpik (18). Nedjelja: Široki Brijeg - Vitez (19.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana