Крупа пише историју

Душан Репија
Крупа пише историју

Бањалука - Недјеља ће бити фудбалски празник у Крупи на Врбасу, јер клуб из овог мјеста дебитује у Премијер лиги БиХ, а ривал који ће такође бити уписан у клупске алманахе је Младост из Добој Какња (17.30 часова).

Прије четири или пет година нико није могао да претпостави да ће Крупа догурати до елите. Међутим, захваљујући амбициозном руководству на челу са предсједником Драшком Илићем, овај клуб је из сезоне у сезону напредовао кроз лиге и коначно дошао до највишег разреда. Противник у првом колу нове сезоне је екипа која свакако не спада у круг фаворита за висок пласман, али која је у својој дебитантској сезони показала озбиљност и одличну организованост. Ипак, стратег Крупе Слободан Старчевић вјерује у своје момке и нада се да ће играчи обрадовати сигурно бројну публику. Уосталом, овај колектив не зна за неуспјех на 39 утакмица заредом, рачунајући све мечеве.

- Свако путовање почиње првим кораком, а он је за нас екипа Младости. Не знамо за пораз још од октобра прошле године, неки то гледају као отежавајућу околност, али ја не. Видим да гости најављују офанзиву, али смо спремни на све. Одлично смо се спремили, довели смо неколико искусних играча који имају много оваквих утакмица у ногама и надам се побједи - рекао је Старчевић.

Један од јунака прошлогодишњег похода овог клуба на титулу у Првој лиги РС голман Младен Илић такође је пун оптимизма.

- Спремни смо за све изазове у новој сезони и вјерујем да ћемо се радовати већ послије првог меча. Атмосфера је заиста одлична, а ми млађи захвалност дугујемо искуснијим играчима који нас подржавају и константно савјетују шта и како требамо да радимо - рекао је Илић.

У односу на прошлу сезону нови фудбалери Крупе су Радосав Алексић, Денис Чомор, Ирфан Јашаревић, Ајдин Реџић, Зоран Милутиновић, Енис Садиковић, Зоран Марушић и Озрен Перић, док су екипу напутили Стефан Стојанов, Андреја Дојчиновић и Немања Марковић. Ипак, постоји могућност да до краја прелазног рока стигне још неко, па би Крупа била још ближе циљу - пласману међу првих шест екипа.

- Сви се слажемо да су Зрињски, Широки Бријег, Жељезничар, Сарајево и Слобода испред осталих клубова. Нас седам бориће се за ту шесту позицију, али је нама превасходни циљ опстанак. Уколико изборимо пласман у Лигу за шампиона то ће бити бонус и добра прилика да додатно напредујемо без резултатског оптерећења - рекао је Старчевић.

Љето је у Крупи на Врбасу било више него радно. Челници клуба уложили су огромне напоре како би стадион испунио строге премијерлигашке критеријуме, али су успјели у својој намјери.

- Уложили смо око милион и по марака за изградњу јужне трибине и пратећих објекат на стадиону, па с правом можемо да се похвалимо да имамо један од најсређенијих стадиона. Не планирамо да се зауставимо, јер желимо да направимо и сјеверну трибину као и још два велика, те један мањи терен. До краја године ћемо почети изградњу терена са вјештачком подлогом у кругу касарне "Козара", на којем ће тренирати млађе категорије са подручја града Бањалуке - нагласио је Драшко Илић.

Стижу емисари Манчестер ситија

Поред тога што се очекује велики број гледалаца, долазак на деби Крупе у Премијер лигу најавили су емисари, ни мање ни више него Манчестер ситија.

- Не желимо да звучимо препотентно, али заиста су најавили долаза. На адресу нашег клуба дошло је обавјештење из једног од најбогатијих клубова свијета и биће нам част да их угостимо. Имамо информацију да већ дуже вријеме прате неке наше игре - рекао је Драшко Илић.

Дерби на "Грбавици"

Већ на отварању нове сезоне Премијер лиге снаге ће одмјерити градски ривали Жељезничар и Сарајево (субота, 20.30 часова). Биће то њихов 108. дуел. Остали парови, субота: Челик - Металеге (17), Слобода - Олимпик (18). Недјеља: Широки Бријег - Витез (19.30).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана