Крупа на корак до Европе

Данијел Радујковић
Крупа на корак до Европе

Бањалука - Пласманом у финале Купа БиХ екипа Крупе остварила је један од највећих успјеха у историји клуба, а тамо ће имати прилику да дође до трофеја и учешћа у квалификацијама за Лигу Европе, што би дефинитивно био највећи резултат у историји клуба.

Тим тренера Слободана Старчевића побиједио је Звијезду 09 и у реваншу полуфинала, а након 4:0 у Бијељини овог пута било је >>>>>. Без обзира на висок тријумф у првој утакмици, фудбалери Крупе играли су максимално озбиљно и у реваншу, гдје су својим навијачима поклонили још један велики успјех. Овај резултат је круна рада цијеле екипе, која је из године у годину постепено расла, напредовала у све више рангове, а у трећој сезони међу премијерлигашима успјела је да избори пласман у финале најмасовнијег такмичења. За то ће морати да подигну трофеј јер више нема правила да финалиста иде у Лигу Европе уколико трофеј освоји тим који је то већ изборио кроз првенство. Ривал у финалу биће јој бољи из дуела Слободе и Жељезничара, који су играли синоћ, а тренер Старчевић није крио одушевљене оствареним успјехом.

- Били смо максимално фокусирани у реваншу, без обзира на велику предност из првог меча. Жељели смо нашим навијачима поклонити још једну побједу. Ово је велики успјех за наш мали клуб, а награђени смо за сав труд који смо улагали претходних сезона. Сви су срећни и једва чекамо финале. Знамо да ће тамо бити веома тешко, али играћемо дисциплиновано и борбено као и до сада, а покушаћемо још једном направити велики резултат - истакао је Старчевић.

Његов тим тренутно је на шестом мјесту у првенству и има само теоретске шансе да освоји четврту позицију која води у Европу, па ће тако сав фокус бити на финалу Купа. Што се тиче Звијезде 09, она је самим пласманом у полуфинале остварила велики успјех, а главна преокупација је првенство, гдје се са Рудар Приједором бори за прво мјесто и пласман у Премијер лигу БиХ. За сада јој иде добро јер држи прво мјесто са два бода предности у односу на највећег конкурента из Приједора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана