RS

Krupa, Borac i Radnik na različite načine će potrošiti novac od transfera

   Krupa, Borac i Radnik na različite načine će potrošiti novac od transfera 13.02.2018 17:26 | Darko Pašagić

Banjaluka - Zimski prelazni rok, koji je u većini zemalja kao i u BiH završen, ostaće upisan zlatnim slovima u istoriji klubova iz Srpske, koji se takmiče u Premijer ligi, jer su od prodaje četiri igrača inkasirali čak 975.000 evra.

Najmlađi od tri tima, koji nastupa u elitnom rangu takmičenja Krupa, inkasirao je najviše, jer je prodajom Elvira Koljića u poljski Leh i Irfana Jašarevića u švedski Dalkurd zaradio 500.000 evra. Uz to, najprijatnije iznenađenje Premijer lige će od sljedeće prodaje pomenutog dvojca inkasirati još po 15 odsto. Pravo na prodaju fudbalera Borca Vladana Danilovića otkupila je agencija za 250.000 evra plus 10 odsto od njegove iduće prodaje, dok je Radnik za Besima Šerbečića dobio 225.000 evra, a iz kluba nisu htjeli da saopšte koliki će procenat Bijeljinci inkasirati od njegove sljedeće prodaje.

U teškim vremenima u kojima danas egzistira sport u Srpskoj i BiH zanimljivo je vidjeti u što će se utrošiti novac, koji se slio u klupske kase.

- I do sada smo poslovali bez finansijskih problema, a ovaj novac će nam donijeti dodatnu stabilnost. Vremena su teška i svjesni smo da nam lokalne zajednice sve teže i teže mogu pomoći zato moramo pametno rasporediti svaki evro. Zaradili smo ga od fudbala i fudbalu ga trebamo vratiti. Najmanji dio će ići na kupovinu stranih igrača, a najveći na razvoj omladinske škole, jer se pokazuje da se samo ulaganjem u mlade i kasnijom prodajom igrača može živjeti normalno. Naravno, dio novca utrošićemo na poboljšanje infrastrukture, nabavku dodatne opreme... Uglavnom, svim klubovima treba da bude jasno da fudbal na ovim prostorima ima budućnost samo ulaganjem u mlade, koji će kasnije otići u inostranstvo i napuniti klupske kase - naglasio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Borac je već godinama u teškoj finansijskoj situaciji, koja je dolaskom nove uprave koliko toliko stabilizovana, ali su dugovi i dalje veliki.

- Prioritet će nam biti isplata tri do četiri plate radnoj zajednici i omladinskoj školi. Naslijedili smo velike dugove i od ulaska u klub trudimo se da ih eliminišemo. Uskoro nam se približava i licenciranje za narednu sezonu i za to će nam trebati otprilike 150.000 maraka. Uglavnom ovaj novac će nam dobro doći da lakše riješimo tekuću problematiku - istakao je potpredsjednik Borca Vico Zeljković.

Stabilnost u funkcionisanju ima i Radnik, ali po riječima direktora Nebojše Tomića svaki evro dobro dođe.

- Grad Bijeljina se trudi da nam pomogne koliko god može, ali to je nedovoljno, tako da smo prinuđeni na prodaju igrača, koja nam donosi još veću stabilnost. Takva orijentacija biće i u budućnosti, a dobijeni novac iskoristićemo za rješavanje tekuće problematike, ulaganje u infrastrukturu i omladinsku školu - rekao je Tomić.

Memišević

U ljeto 2016. godine Radnik je napravio za sada najveći transfer jednog kluba iz Srpske, koji se takmiči u Premijer ligi BiH. Tada su Bijeljinci holandskom Groningenu prodali Samira Memiševića za 400.000 evra.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica