Крунић званично сједа на клупу Крупе

Дарко Пашагић
Крунић званично сједа на клупу Крупе

Бањалука - Досадашњи кормилар и играч прволигаша Жељезничар спорт тима Бранислав Крунић у наредној сезони биће шеф стручног штаба премијерлигаша Крупе.

Већ десетак дана његово именовање спомињало се као реалност, али је званичан договор постигнут јуче и он ће већ данас у 16 часова обавити прозивку екипе из кањона Тијесно која ће означити почетак припрема за наредну сезону.

- Преговарали смо неколико дана са Крунићем и на крају је постигнут договор на обострано задовољство. Он ће пријеподне саопштити ко ће с њим бити у стручном штабу, а послијеподне ће бити представљен медијима - нагласио је предсједник Крупе Драшко Илић.

Крунић иза себе има сјајну играчку каријеру, а посљедње три године провео је у Жељезничар спорт тиму, гдје је био и тренер и играч. Када је дошао на Предграђе у јулу 2015, екипа се тек пласирала у Трећу лигу Српске, група запад, а онда је услиједио стреловит успон, прво Друга, па затим Прва лига у којој је ове сезоне освојено девето мјесто.

- Провео сам три лијепе године у Жељезничар спорт тиму, али дошло је вријеме за нове изазове, а долазак у клуб из кањона Тијесно то свакако јесте. Тим са Предграђа ће заувијек остати у мом срцу и када ми се год укаже прилика да помогнем, бићу им на услузи - нагласио је Крунић.

По његовим ријечима, спреман је да се упусти у све изазове које носи клупа премијерлигаша.

- Биће ово за мене ново искуство, али вјероватно и дефинитиван крај играчке каријере, што ми, искрено, јако тешко пада. Што се тиче УЕФА про лиценце, остао ми је још само дипломски и њега ћу ријешити најкасније до септембра. Драго ми је што сам постигао договор са веома добро организованим клубом, који је један од тренутно најстабилнијих по многим сегментима у Премијер лиги. Средина су у којој има доста прилике да се тренерски напредује, а сама чињеница да су у посљедњих девет година имали само два тренера то доказује - истакао је Крунић.

Рекао је да ће у договору са челницима Крупе изабрати своје помоћнике.

  • Није било потребе да доводим неког са собом, јер у Крупи има доста квалитетних појединаца са којима ћу сарађивати. Највјероватније да ће стручни штаб остати исти као и код мог претходника Слободана Старчевића, који је са овим тимом направио прави бум и биће јако тешко то поновити. Међутим, изазова се не бојим иако је Крупа у претходној сезони остала без најбољих играча - додао је Крунић.

Каријера

Бранислав Крунић је започео играчку каријеру у Леотару са којим је 2003. године био првак БиХ, а исти успјех поновио је осам година касније са бањалучким Борцем. Осим ова два клуба, играо је за словеначку Олимпију, украјински Волин Лутск, те руске клубове Том Томск, Москву и Динамо Бријанск.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана