Krunić da nastavi gdje je Starčević stao

Darko Pašagić
Krunić da nastavi gdje je Starčević stao

Banjaluka - Branislav Krunić od juče je i zvanično šef stručnog štaba Krupe, sa kojom će pokušati da nastavi tamo gdje je stao njegov prethodnik, Slobodan Starčević.

Na zvaničnom predstavljanju nije rečeno na koliko su dvije strane potpisale saradnju, ali je predsjednik kluba Draško Ilić istakao da je to najmanje važno te da je ovaj klub poznat po tome što ne mijenja trenere poslije dva ili tri poraza u nizu. I zaista, u prethodnih devet godina, od kada je počeo uspon kluba iz Krupe na Vrbasu, na njegovoj klupi sjedila su samo dva stručnjaka - Miroslav Balaban i pomenuti Starčević.

- Očekujem da imamo dugu i uspješnu saradnju, bar na nivou kakva je bila sa Starčevićem. Ubijeđen sam da ćemo imati korektan odnos, a glavni cilj će nam biti da nastavimo afirmaciju mladih igrača. U tom pravcu imamo saradnju sa nekoliko klubova iz četiri-pet opština FBiH, odakle nam dolaze mladi igrači. Takođe, imamo sopstveni omladinski pogon i iz njega želimo da crpimo gro prve ekipe - rekao je Ilić.

Međutim, jasno je da će u idućih dvadesetak dana igrački kadar morati da bude osvježen igračima koji imaju iskustvo igranja u Premijer ligi. Krupu su do sada napustili golman Nevres Fejzić (Sloga, Simin Han), defanzivac Radosav Aleksić (Radnik), vezni fudbaler Goran Galešić (Florijana, Malta) te napadač Nusmir Fajić (Velež). Nekoliko kola prije kraja prošle sezone u belgijski Beveren prešao je kapiten Aleksandar Vukotić za rekordno obeštećenje od 345.000 evra. Na sinoćnoj prozivci nije se pojavilo nijedno novo lice, ali će se taj trend zaustaviti u idućih nekoliko dana, kada se očekuje dolazak prvih pojačanja. Novi strateg rado bi u svom timu volio da vidi doskorašnje saigrače i učenike Dejana Bosančića i Bojana Markovića, ali o njihovim eventualnim dolascima moraju da se dogovore čelnici Krupe i Željezničara.

- Velika mi je čast što sam dobio ovakvu šansu iako praktično još nemam ni licencu za vođenje kluba u Premijer ligi. Nadam se da će taj papir uskoro biti u mojoj ruci, a prije svega, vjerujem da ću opravdati povjerenje koje mi je ukazano - rekao je Krunić.

Njegov prvi saradnik biće Petar Kurćubić, a članovi stručnog štaba još su Miroslav Balaban, Marko Mazalica i Mirando Petrić. Miodrag Morača će ubuduće biti zadužen za sportska pitanja. Krupa će do 1. jula trenirati na svom terenu, a zatim, kao i ranijih godina, obaviti pripreme na Zlatiboru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana