Крунић чека још појачања

Дарко Пашагић
Крунић чека још појачања

Бањалука - Након осам дана рада на Градском стадиону фудбалери Борца су отпутовали на Златибор, гдје ће у наредних 14 дана покушати да се што боље припреме за предстојећи повратнички наступ у Премијер лиги.

У аутобусу за Златибор се нашло 30 играча који ће конкурисати за први тим, а међу њима је био и Дејан Босанчић, који је пристигао из редова градског ривала Жељезничара. Такође, ту је и већи број јуниора и кадета, којима ће ово бити идеална прилика да се изборе за мјесто у првом тиму.

- Одлучио сам да поведемо нешто већи број играча јер је неколико њих из млађих селекција скренуло пажњу на себе и заслужили су да добију прилику да се докажу. Наш циљ у наредним сезонама биће да што више играча за први тим црпимо управо из сопственог подмлатка, као и клубова из Бањалуке и окружења, јер је то исправна политика која ће на дуже стазе дати прави резултат. Златибор пружа идеалне услове за рад у љетном периоду, провјерена је база за бројне клубове, тако да нисмо имали проблема да нађемо ривале за контролне утакмице. Такође, очекујем да нам се у наредних неколико дана прикључи још неколико играча, и то провјерених фудбалера који ће представљати појачања у правом смислу те ријечи. Очекујем да се то деси у првих седам дана припрема, како бисмо имали што више времена да уиграмо екипу - рекао је шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић.

Најискуснији међу фудбалерима Борца Саша Кајкут вјерује да ће припреме протећи у најбољем реду и да ће послије њих екипа бити спремна за сва искушења која их очекују у предстојећој сезони.

- Ова фаза припрема је јако битна за све играче, а мени лично је веома драго што на списку има доста младих фудбалера и вјерујем да ће неки од њих већ сада доказати свој велики потенцијал - рекао је Кајкут.

Након седам година дрес Борца је поново обукао искусни голман Младен Лучић и појачао конкуренцију међу стативама.

- Лијепо је поново бити у Борцу, а сада морам да се изборим за стартну “јединицу” јер видим да имам јаку конкуренцију међу млађим голманима. Сигуран сам да су за “црвено-плаве” прошла тешка времена и да ће у наредним сезонама представљати право освјежење - истакао је Лучић.

Бањалучани су синоћ одиграли меч са Тузла ситијем у Сребренику и преноћили у етно-селу Станишићи, а данас у раним јутарњим часовима ће пут Златибора, гдје ће одиграти још пет контролних сусрета.

Крунић повео 30 играча

Шеф стручног штаба Борца Бранислав Крунић одлучио је да на Златибор поведе 30 фудбалера, а то су: Младен Лучић, Немања Тркуља, Марко Саватовић, Лука Дамјановић, Синиша Дујаковић, Немања Леканић, Бојан Батар, Владимир Арсић, Немања Јаничић, Ђорђе Ћосић, Филип Рачић, Зоран Милутиновић, Владан Даниловић, Александар Радуловић, Давид Чавић, Демир Јакуповић, Ђидони Гбакле, Иван Црнов, Алмедин Зиљкић, Бојан Марковић, Саша Кајкут, Стојан Врањеш, Александар Пајчин, Милан Шикањић, Небојша Рунић, Дејан Босанчић, Игор Аничић, Никола Бабић, Никола Турањанин и Андреј Боснић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана